Tegemoetkoming voor drie evenementen

RAALTE – De organisatoren van de dorpsfeesten in Mariënheem en Nieuw Heeten en de Classic Demo Race in Luttenberg krijgen van de gemeente Raalte allemaal een tegemoetkoming in de extra kosten die zijn gemaakt om de evenementen vorig jaar door te kunnen laten gaan.

Het Midzomerfeest in Mariënheem mag dik 6.000 euro tegemoet zien; het Bouwvakfeest in Nieuw Heeten bijna 4.000 euro en de Classic Demo Race in Luttenberg dik 1.000 euro. In verband met de coronamaatregelen moesten de evenementen extra kosten maken. Denk aan extra hekken en extra beveiliging voor de coronatoegangsbewijscontrole. De gemeente had aangegeven daarbij tegemoet te willen komen. “Er was op dat moment na een lange periode van zware coronamaatregelen een maatschappelijke behoefte aan evenementen vanwege het sociale contact en de ontspanning. Ook wilden we evenementen laten doorgaan om illegale feesten te voorkomen”, zo schrijft de gemeente. Overigens verwacht Raalte dat er zich in de toekomst meer evenementen voor financiële ondersteuning zullen melden. “Er zijn evenementen die inmiddels al voor de derde keer zijn afgelast en hierdoor komen organisatoren steeds meer in financiële problemen.” De gemeente is inmiddels in gesprek met de organisatoren die hebben aangegeven dat hun evenement met financiële problemen te kampen heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.