Anja Elshof winnares korte verhalenwedstrijd

OLST/WIJHE -Tijdens het centrale deel van de viering op 8 maart in de grote zaal van het Holstohus, die door ruim 170 vrouwen werd bezocht, werden de winnaars van de korte verhalenwedstrijd bekend gemaakt. De organisatie en jury waren zeer tevreden over de kwaliteit van alle dertien verhalen die ingezonden waren. De juryleden hadden dan ook de moeilijke taak om de drie beste uit te kiezen. De winnaars van de korte verhalenwedstrijd ivm Internationale Vrouwendag Olst-Wijhe 2019 zijn: Anja Elshof, eerste prijs, met het verrassende verhaal ‘Heldinnen’ over haar moeder. Het verhaal gaat over een moeder, die zich helemaal opoffert voor haar gezin. Het is een leven van hard werken en zichzelf wegcijferen. De tweede prijs was voor Susanne van den Buijs die ‘Ode aan heldin Marleen’ schreef. Een verhaal over twee vrouwen met Asperger, een vorm van autisme. Hierin wordt met heel veel liefde beschreven welke strijd er geleverd moest worden. Guusta Zuurbier won de derde prijs. Ze schreef ‘De prachtige heldin’ waarvan de jury vond dat het verhaal leest als een sprookje met een levensles. De kern van het verhaal ging over hoe je eigen kwetsbaarheid je juist sterk maakt. Alle prijswinnaars krijgen een driedelige schrijfworkshop aangeboden die wordt verzorgd door Susanne van der Wouden. Binnenkort volgt een E-boek van alle ingezonden verhalen en interviews met lokale heldinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.