dinsdag 17 mei 2022 | WEEK 20 |

Sample Category Title

Gratis proeftrainingen bij hockeyclub SMHC

RAALTE - Hockeyclub SMHC in Raalte biedt op de woensdagen 18 en 25 mei en 1 juni drie gratis proeftrainingen aan voor de jongste jeugd.

0229422_Pem_Cents.jpg

Pem Cents uit Raalte Europees kampioene modern/jazzdans

KALKAR/RAALTE - Danseres Pem Cents (14) uit Raalte is zondag 15 mei Europees kampioen modern/jazzdans geworden in Duitsland (Kalkar). Daar vonden de Europese danskampioenschappen plaats. Pem is lid van dansschool Diff in Zwolle. Ze deed ook met een team van die dansschool mee. Daarmee werd ze vierde. Voor Pem kwam

0228233_Sokkestoppers_55_jaar_c.JPG

‘Die eerste keer in Oortwijn, dat was een cultuurschok’

HEINO - Vraag bij de Sökkestoppers wie alles weet over 55 jaar carnaval in Heino en grote kans dat het antwoord dan Stef en Tiny Wichers Schreur is. Stef (82) was jarenlang lid van de Raad van Elf, Prins, negen jaar secretaris en werkte dertig jaar mee aan de eigen

0229156_DeelkastI.JPG

Lemelerveld heeft deelkasten voor mensen met een smalle beurs

LEMELERVELD – Met zogeheten deelkasten kunnen inwoners van Lemelerveld plaatsgenoten met een smalle beurs ondersteunen. Ook dragen ze bij aan duurzaamheid, omdat producten die overbodig zijn geworden, niet weggegooid hoeven te worden.

Muziekvereniging Salland zoekt materialen voor jubileumboek

LIERDERHOLTHUIS - Muziekvereniging Salland uit Lierderholthuis is bezig met het samenstellen van een jubileumboek ter ere van haar 100-jarig bestaan. Alle leden, oud-leden en andere betrokkenen worden opgeroepen om hiertoe herinneringen, anekdotes en foto’s (in hoge resolutie, minimaal 150dpi) te delen met de makers. Mail hiervoor (voor 1 juli 2022)

0228116_Endona.jpg

Endona steunt popkoor PopUp Heeten met financiële bijdrage

HEETEN - Popkoor PopUp uit Heeten heeft 300 euro ontvangen uit het Endona Maatschappelijk Fonds. Energiecoöperatie Endona heeft dit fonds opgericht om een deel van de opbrengst van het Energiepark in Heeten terug te laten stromen naar de gemeenschap.

0229052_GemeentehuisRaalte.JPG

GemeenteBelangen Raalte legt zich neer bij nieuwe rol: ‘We hebben ons herpakt’

RAALTE - ”Natuurlijk hebben we flink gebaald toen bekend werd dat BurgerBelangen, CDA en VVD ons, als grootste partij, buitenspel hadden gezet bij de vorming van het nieuwe college.” Aan het woord is Jan Schokker, fractievoorzitter van GemeenteBelangen. ”Met het CDA hebben we jarenlang goed samengewerkt en dan voelt het

0229017_IMG5114.JPG

‘Buurt tegen plannen opvang asielzoekers in De Lantaren in Lemelerveld’

RAALTE/DALFSEN – Het college van B&W van Dalfsen is onder voorwaarden bereid om mee te werken aan het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om vijftig asielzoekers, minderjarige jongeren zonder ouders, op te vangen in voormalig restaurant De Lantaren in Lemelerveld. Het pand, waar volgens de Stentor nu

Themabijeenkomst PB Heino over centrum

HEINO – Plaatselijk Belang Heino houdt op maandag 23 mei een themabijeenkomst in het Dorpshuus over het centrum van Heino. De bezoekers kunnen aangeven hoe zij het centrum zouden willen vernieuwen.

0229342_5456faa9-a9ed-4404-ae09-934b14ef13c0.JPG

Grote brand aan de Brugstraat in Raalte

RAALTE – Afgelopen nacht heeft er een hevige brand gewoed in de Brugstraat in Raalte. De brand brak rond 01.00 uur uit. Waar het vuur precies ontstond, is volgens de Stentor niet duidelijk, maar toen de brandweer arriveerde, stonden een grote schuur, een caravan en twee andere schuurtjes in brand.

Inschrijfavond voor Trekkerslep Boerhaar

BOERHAAR – Als onderdeel van het programma van de Kermis Boerhaar vindt op zaterdag 9 juli een trekkerslepwedstrijd plaats. Iedereen die mee wil doen, kan zich op vrijdag 20 mei inschrijven in het clubhuis van de KPJ Boerhaar aan de Waterstraat 4 in Wijhe. De deelnamekosten bedragen 20 euro per

0228303_DeWolff_-_Pablo_vd_Poel.jpg

De voorpret voor Ribs & Blues kan beginnen

RAALTE – Na twee jaar afwezigheid keert Ribs & Blues weer terug. De Domineeskamp staat gedurende het pinksterweekend, van zaterdagavond 4 tot en met maandagavond 6 juni, weer in het teken van blues, ouderwetse rock, americana en aanverwante genres. In totaal zijn er 24 bands uit onder meer de VS,

0229127_Mus.JPG

Natuurmomenten: Blij met een ‘dooie’ mus

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. Vandaag heeft Sjaak langer aan de kant gezeten op het Hoge Broek bij Raalte dan op zijn fiets.

0228517_Farmstacle.jpg

Voorbereidingen Farmstacle Run in volle gang

HEINO - Na twee jaar afwezigheid door corona en een aantal bestuurlijke wissels is de organisatie van de Farmstacle Run in Heino weer volop bezig met de voorbereidingen van de nieuwe editie op zondag 10 juli. De obstakels zijn zo goed als uitgedacht en het bouwen gaat bijna beginnen.

Meer deze week

Themabijeenkomst PB Heino over centrum

HEINO – Plaatselijk Belang Heino houdt op maandag 23 mei een themabijeenkomst in het Dorpshuus over het centrum van Heino. De bezoekers kunnen aangeven hoe zij het centrum zouden willen vernieuwen.

0228517_Farmstacle.jpg

Voorbereidingen Farmstacle Run in volle gang

HEINO - Na twee jaar afwezigheid door corona en een aantal bestuurlijke wissels is de organisatie van de Farmstacle Run in Heino weer volop bezig met de voorbereidingen van de nieuwe editie op zondag 10 juli. De obstakels zijn zo goed als uitgedacht en het bouwen gaat bijna beginnen.

0229130_Kermis.jpg

Weer Voorjaarskermis op de Domineeskamp

RAALTE – Van woensdag 18 tot en met zondag 22 mei staat de Voorjaarskermis weer op de Domineeskamp in Raalte. De kermis is alle dagen geopend van 13.30 tot 23.00 uur. Er staan weer diverse attracties voor jong en oud. Van de zweefmolen tot de botsauto’s; van de draaimolen tot

Salland Café over fondsen en subsidies

REGIO – ‘Poen poen poen poen’, dat is de titel van het Salland Café dat op dinsdagavond 17 mei plaatsvindt in het gemeentehuis van Olst-Wijhe. Centraal staan fondsen en subsidies. Het programma is bedoeld voor maatschappelijke initiatiefnemers en ondernemers.