Kerstspektakel

  Sporthal, Heino
  14 december 2019
  20:00 uur tot 23:59 uur


  Modeshow, walking diner, bijzonder Kerstconcert, koopzondag en Kerstfair

  HEINO – Heino staat het komende weekend helemaal in het teken van Kerstmis. In het dorp zijn verschillende activiteiten georganiseerd. Het programma begint op donderdag 12 december met een modeshow van Hip & Zo bij Buuffie’s (al uitverkocht). Op vrijdag 13 december volgt een walking diner in het centrum van het dorp. Op zaterdag 14 december presenteren de Pompedoers, Popkoor SVP en muziekvereniging Ons Genoegen opnieuw een kerstspektakel in de sporthal en op zondag 15 december volgt een koopzondag in het centrum met een kerstfair in het Dorpshuus.

  De Heinose Winkeliers Vereniging tekent voor de organisatie van het walking diner dat op vrijdag plaatsvindt in het centrum. Van 17.00 tot 21.00 uur worden diverse gratis hapjes aangeboden bij de deelnemende horecagelegenheden. Bij Eetcafé Marktzicht staat Gildeslager Mekers; bij Grand Café de B Catering en Partyservice van Dam; bij Buuffie’s Proeflokaal AH Van de Worp en bij Bij Ne9en Biologische Boerderijwinkel Overesch. Daarnaast bakt Bakkerij van der Most oliebollen en zorgt Budget Food voor speculaasbrokjes.
  In de Nicolaaskerk verzorgt Alex de Bruijne namens Fitclub Enjoy een dansworkshop (19.00-20.00 uur) voor jong en oud. Ook Salsa Dansschool LTD Zwolle verzorgt een clinic (20.00-21.00 uur). Daarnaast opent fotografe Maeike Blauw van 18.00 tot 20.30 uur een fotostudio in de kerk. Iedereen kan op de foto. Ook een snelle selfie met gratis afdruk in de fotobooth bij Feestwinkel De Goede Keus behoort tot de mogelijkheden (op vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur). Sander van Dieren verzorgt daar op vrijdagavond van 17.00 tot 21.00 uur een drumclinic.
  Op zaterdag 14 december presenteren de Pompedoers, Popkoor SVP en muziekvereniging Ons Genoegen opnieuw een kerstspektakel in de sporthal. Vorig jaar was het een experiment: drie verenigingen in een andere setting dan gebruikelijk, maar het is bevallen. Het publiek kan zich vrij bewegen op het ‘dorpsplein’. De koren en de fanfare treden op verschillende plekken op en het publiek zit er midden tussenin. Het thema is ‘De wereld, dat ben jij’. Veelal bekende (kerst)nummers zoals ‘All I want for Christmas’, ‘O Holy Night’ en’ I’ll be home for Christmas’ passeren de revue. Ook Hendrik Jan Bökkers en Martien Lindeboom zijn gestrikt voor een optreden. Daarnaast is dit jaar ook de Strijd van Salland weer actief om de catering te verzorgen. De leden lopen rond om het publiek te voorzien van drankjes. Na afloop is er natuurlijk ook nog een nazit. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar bij de Smulbaai en via staging2.kerstconcertheino.nl. Aan de kassa kosten kaarten een euro meer. Aanvang is om 20.00 uur; de deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur.

  Kinderpodium

  HWV gaat zondag verder met een koopzondag (13.00-17.00 uur) én een kerstbal-spel. In het hele dorp zijn kerstballen verstopt waarin de deelnemende winkeliers een prijs (van gratis chocolademelk tot een leuk spel) hebben gestopt. Die prijs kan direct die zondag verzilverd worden. Ook aan de minima wordt gedacht met kraampjes bij Budget Food en Multimate met gratis spulletjes. Bloaskapel de Heujschudders loopt door het dorp en de Zwolse pianist Hans Jansen zorgt voor livemuziek onder de luifel van Buuffie’s.
  De jaarlijkse Heinose Kerstfair van het Dorpshuus is dit jaar verplaatst van de vrijdag naar de zondagmiddag. Van 12.00 tot 17.00 uur is er daar van alles te doen en te vinden voor jong en oud. Natuurlijk om te beginnen diverse stands met kerstartikelen, proeverijen en demonstraties. Verder staat er een open kinderpodium. Kinderen kunnen zich aanmelden om hun (muzikale) kunsten aan het publiek te laten zien/horen. Als ze er een bakje neerzetten, dan kunnen ze op die manier ook een zakcentje verdienen. Buiten zijn er stands met braadworst en glühwein. Daarnaast brandt er een vuur, waar de kinderen met een smikkelpakket hun eigen broodje met worst kunnen bakken. Verder wordt (binnen) gezorgd voor een rad van fortuin met leuke prijzen. De opbrengst van het rad komt dit jaar ten goede aan hospice De Cirkel in Raalte en een nieuw op te zetten Parkinson Contactpunt. Stichting Duurzaam Heino is present met de elektrische verhuurauto. Bezoekers maken kans op een dag gratis gebruik. De Nicolaaskerk is gedurende de Kerstfair ook geopend. Daar wordt onder andere elk half uur het kerstverhaal voorgelezen. Daarnaast is er orgelspel. De kinderen krijgen een kleine attentie. Iedereen, jong en oud, is welkom.