Kerstconcert

  RK Kerk, Luttenberg
  22 december 2019
  14:30 uur


  LUTTENBERG – Zondag 22 december vindt er in de kerk in Luttenberg een gevarieerd kerstconcert plaats. Drie koren en twee orkesten treden op. In de kerk staat een grote kerststal gereed, er branden kaarsen op de adventskrans en met speciale belichting wordt de kerstsfeer nog verder verhoogd.

  De deelnemende koren zijn het Herenkoor, Col Canto en Vespertied. Zij zullen ieder een eigen repertoire laten horen van bekende, maar ook minder bekende kerstliederen. Daarnaast treden ook twee orkesten voor het voetlicht: Muziekvereniging de Bergklanken en accordeonvereniging Accordeola spelen een aantal kerstliederen. Bezoekers worden uitgenodigd om ook een aantal liederen mee te zingen. De optredens worden afgewisseld met korte verhalen en gedichten in de advents- en kerstsfeer.
  De bezoekers worden door midwinterhoornblazers welkom geheten. Na afloop van het concert kan er op het kerkplein onder het genot van een kopje koffie, thee of chocomel of glühwein nog even worden nagepraat bij de warmte van enkele vuurkorven en. Voor de drankjes wordt een vergoeding gevraagd. Het concert begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk. Wel staat er na afloop bij de uitgang een bus waarin iedereen een vrije gift kan doen.