Start BelevenisFietsroute

  Sallandshoeve, Nieuw Heeten
  7 oktober 2022
  09:30 uur


  NIEUW HEETEN – Heidi Bouwman en Nandine Hunneman uit Nieuw-Heeten zijn bezig met de organisatie van de eerste BelevenisFietsroute op vrijdag 7 oktober. Alles draait om de veelzijdigheid van het Sallandse platteland rondom Nieuw Heeten met haar boeren.

  De twee hebben twee routes samengesteld: één van 10 km en één van 35 km. De deelnemers slingeren door het bos en over de heide van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en bezoeken twee boerderijen. Bezoekers zijn van harte welkom in de stallen, in de belevenistuin, op het erf en in het naastgelegen bos. Onderweg zijn er verschillende bezienswaardigheden en is er voldoende tijd om even af te stappen.
  De routes starten vanaf Vakantiepark Sallandshoeve in Nieuw Heeten. Starten kan tussen 9.30 en 10.00 uur. Om 16.00 uur staat de zorg van de dieren weer voorop en is het tijd om naar huis te gaan. Reserveren is noodzakelijk. De deelnamekosten bedragen 10 euro per persoon (kinderen tot en met 12 jaar 5 euro) inclusief route, diverse activiteiten, zuivelproeverij, koffie/thee en iets lekkers. Aanmelden kan via belevenisroute@gmail.com. Kaartjes zijn ook te koop bij Welkoop Raalte, Zuid-Oost Salland in Heeten en Haarle en Fa. Pijnappel in Nieuw Heeten. Deze dag is mede mogelijk gemaakt door het fonds van Stichting Sámen voor Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Meer info op www.belevenisfietsroute.nl.

  Foto: Marleen Schrijver