Kenniskaravaan: Laaggeletterdheid, hoe herken je het?

  Annahuis, Raalte
  11 oktober 2022
  19:30 uur


  RAALTE – Het Vrijwilligerspunt Raalte biedt in samenwerking met de Raalter Uitdaging op dinsdagavond 11 oktober om 19.30 uur een kenniskaravaanavond over laaggeletterdheid aan. Het thema is: ‘Laaggeletterdheid, hoe herken je het?’. Locatie is het Annahuis in Raalte.

  In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Je bent laaggeletterd als je als volwassene moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. Het is lastig om laaggeletterden te bereiken. Er rust een taboe op. Dat kan alleen doorbroken worden als de samenleving signalen herkent en durft te benoemen. Taalcoach Berend Bolt zorgt samen met ervaringsdeskundige Ricardo Hensema voor een informatieve avond. Ricardo kon tot een aantal jaar geleden amper lezen en schrijven. Toen zijn vriendin zwanger was van hun dochter ging het roer om. Onder begeleiding van Berend leerde hij lezen en schrijven. Er ging een wereld voor hem open.
  Aanmelding (tot donderdag 5 oktober) via www.vrijwilligerspuntraalte.nl of stuur een e-mail naar info@raalteruitdaging.nl.