Modeshows (13.30, 14.30 en 15.30 uur)

  De Plas, Raalte
  24 september 2022
  00:00 uur


  RAALTE – Het ROV presenteert op zaterdag 24 september weer enkele modeshows op de Plas in het centrum van Raalte. Tientallen modezaken laten hun nieuwe herfst- en wintercollecties zien op een echte catwalk. De meeste gelegenheidsmannequins komen uit Raalte en omstreken. Een dag later is het weer koopzondag.

  De modeshows beginnen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. De winkels hangen ondertussen weer vol met de nieuwste modetrends. Dat betekent veel kleuren: van blauw, groen, rood, paars en fuchsia en warm oranje tot aan de bruintinten. Daarnaast zijn er ook de nodige natureltinten (winterwit), zwart en een tikkeltje grijs. Ook luxe stoffen, van glans en glitter tot mooie breisels, van leer- en leerimitaties tot tweed, van bont tot teddy, zijn weer terug. Die vele verschillende stoffen worden ook met elkaar gecombineerd. Daarnaast zijn ook patronen zoals ruiten, strepen, grote en kleine bloemenpatronen weer terug. “Draag eens een luxe blouse van bijvoorbeeld zijdeachtig materiaal op een stoere jeans. Daarover een wollig gilet of comfortabel jasje. Een boot, mooie hak of cowboylaars maken de set compleet”, zo stelt de Raalte Mode Promotie, als onderdeel van het ROV, in een persbericht. “Bovendien is comfort erg belangrijk. Zowel bij de dames als bij de heren zien we veel pakken/kostuums in heerlijk draagbare stoffen. Bij de heren zie je ook in de overhemden dat comfort erg belangrijk is. Hier zijn de jersey hemden zeer populair! Bij de dames weer opvallende schouderpartijen in blouses, truien en blazers. De ballonmouwen en uitgewerkte mouwen (bijvoorbeeld kant, broderie en pailletten) maken de blouses speciaal. Broeken zijn er ook in allerlei stoffen en pijpwijdtes. Van skinnyjeans tot wijdvallende pantalons.”

  Koopzondag

  Op koopzondag 25 september zijn de winkels in het centrum weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De winkeliers hebben diverse activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Op het programma staan onder andere een kofferbakverkoop, een kinderrommelmarkt en bovendien loopt er een ‘zeepbellen elf’ die de mooiste en grootste creaties maakt met zeepbellen. De kinderrommelmarkt is speciaal gericht op kinderen tot en met 12 jaar en duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Kaartjes à 4 euro (voor een standplek) zijn te koop bij Bakkerij Jorink.