Voorstellingen Het Oranjehotel, 19.00 en 20.30 uur

  Nicolaaskerk, Wijhe
  11 oktober 2022
  00:00 uur


  WIJHE – Op dinsdag 11 oktober wordt de voorstelling ‘Het Oranjehotel’ twee keer op de planken gebracht in de Nicolaaskerk in Wijhe. De voorverkoop is inmiddels begonnen.

  Yaël Korse neemt de bezoekers onder regie van Roel Vinke mee in de verhalen van het Oranjehotel in Wijhe. Hotel Veerman, zoals het hotel in de oorlogsjaren heette, was destijds zeer bekend. Tot de gasten behoorden handelaren, NSB’ers, Duitse officieren, maar ook joodse onderduikers. Verzetsman Jan Dalemans organiseerde er met zijn oude dienstmakker kapitein Walta voedseltransporten naar Amsterdamse bejaardentehuizen. Yael kijkt ook naar onze huidige omgangsvormen, die de afgelopen twee jaar flink aan verandering onderhevig zijn geweest.
  De voorstelling zou in maart 2020 worden opgevoerd in De Oranjerie in Wijhe (het voormalige Oranjehotel), maar dat moest toen in verband met het coronavirus worden uitgesteld. Nu, meer dan twee jaar later, gaat het dan alsnog gebeurden.
  De eerste voorstelling begint om 19.00 uur; de tweede om 20.30 uur. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij DA-Bourquin in Wijhe, tel: 0570-521754.