Oogstfeest met dorpsdiner

  Dorpsbongerd, Lettele
  24 september 2022
  15:00 uur


  LETTELE – Lettele houdt op zaterdag 24 september weer het jaarlijkse oogstfeest in de Dorpsbongerd. Tussen de fruitbomen op de hoek Schotwillemsweg/Oerdijk wordt een markt opgesteld, waar de bezoekers kennis kunnen maken met lokale voedselproducten en creatieve spullen uit Lettele. Uiteraard ontbreekt het dorpsdiner niet.

  Op de markt zijn leuke en lekkere lokale producten te zien of te koop. Ook is imker Jaap Borren aanwezig, net zoals Ten Have biologisch vlees, Sallands Besunders, Voedselpioniers, Iesselcider, de Smuloven, de bierbrouwer van Klooster Sion en anderen. Naast voedselproducenten uit de buurt presenteren creatieve dorpsgenoten hun maaksels aan het publiek. Tevens is fruitdeskundige Bert Jansen Manenschijn aanwezig om alles te vertellen over appels, peren en ander Nederlands fruit.
  Voor het dorpsdiner gaan vrijwilligers weer aan de slag om van producten uit Lettele een smakelijk dorpsdiner te maken. De inwoners van Lettele die zich vooraf hebben aangemeld, kunnen wederom aan lange tafels smullen van de zelfgemaakte gerechten. Het dorpsdiner begint rond 17.00 uur. De kosten voor het dorpsdiner bedragen 12,50 euro per persoon. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 5 euro. Het Oogstfeest duurt van 15.00 tot 21.00 uur.
  Lettelenaren die in hun moestuin een overschot aan groenten of fruit hebben, kunnen zich melden. Ook zoekt de organisatie vrijwilligers die willen meehelpen in de keuken of bij het opbouwen en opruimen van het terrein. Meld je aan via info@michielbussink.nl of bij een van de werkgroepleden: Michiel Bussink, Nanne Dorren, Maurice Severt, Corry Kester, Frank Leenen, Jeannet Tibben of Yvonne Haaxman.