Klimaatgespreksavond Raalter Duurzaamheidscoalitie

  Bibliotheek, Raalte
  23 september 2022
  20:00 uur


  RAALTE – De PvdA, GroenLinks en D66 Raalte houden op vrijdag 23 september een gespreksavond in de bieb in Raalte over het klimaat. Het thema is ‘Hoe ga ik ermee om?’. Deze bijeenkomst vormt de start van een serie van circa zes klimaatactiviteiten. De drie betrokken partijen werken samen als de duurzaamheidscoalitie.

  ‘Hoe kan ik ermee omgaan, problemen zoals droogte en hitte die op ons afkomen door klimaatverandering?’; die vraag krijgt de Sallandse Duurzaamheidscoalitie geregeld. Op deze eerste avond gaan de bezoekers daarover met elkaar in gesprek. Met de Klimaatburgemeester van Salland zelf. En met streekgenoten die vertellen hoe zij daarmee omgaan en wat ze doen voor een klimaatneutrale omgeving. Ook kunnen de bezoekers hun eigen ecologische voetafdruk berekenen en vertellen gewone Sallanders hoe zij duurzaam leven.
  Aanvang is om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Voor aanmelding mail naar info@duurzaamheidscoalitie.nl of zie de website van de Bibliotheek Salland. De entree en het eerste drankje zijn gratis. Het aantal plaatsen is beperkt.
  Na de eerste avond op vrijdag 23 september, organiseert de Duurzaamheidscoalitie activiteiten om zwerfvuil aan te pakken, bijen meer overlevingskansen te geven, vogelnestjes te bouwen (voor kinderen) en een excursie naar ’t Natuurlijk Huus.