Broekstaclerun

  Bos , Broekland
  2 oktober 2022
  00:00 uur


  BROEKLAND – Na een succesvolle primeur in 2021 krijgt de Broekstaclerun een vervolg. Op zondag 2 oktober vindt de tweede editie van de laagdrempelige obstakelrun plaats. “Vorig jaar was het enthousiasme groot onder vrijwilligers en deelnemers”, zegt Elise Boksebeld namens de organisatie in Broekland. “De beslissing om door te gaan was niet moeilijk.”

  Er zijn twee routes: ‘een stukkie’ (2,5 km) en ‘een best stukkie’ (8,5 km). Medeorganisator Leo van der Vegte: “Het bos heeft een uniek en prachtig parcours, maar we konden niet alle obstakels kwijt.” Met dank aan een aantal grondeigenaren is voor dit jaar een geheel nieuw parcours uitgestippeld. Met nog meer mogelijkheden voor nieuwe hindernissen en gekkigheid. Speciaal samengestelde bouwteams zijn al volop aan de slag. Ook geeft de nieuwe route de organisatoren de mogelijkheid om nog meer modder en water toe te voegen.
  Tijdens de obstakelloop staat het plezier voorop. “Dat hoort erbij”, melden de organisatoren. “Nee, de Broekstaclerun is niet gemakkelijk. Ja, je wordt vies, maar iedereen kan de finish halen”, verzekert Boksebeld. “Het gaat je ook lukken als je geen geoefende hardloper bent. Dan doe je er gewoon iets langer over en dat is helemaal prima.”
  Ook de toeschouwers wisten vorig jaar in grote getale de weg naar de gezellige pleisterplaats in het Broeklandse bos te vinden. “En we maken er ook dit jaar weer een feestje van”, beloven de organisatoren.

  Inschrijven kan online via www.broekstaclerun.com. De kosten bedragen 5 euro voor de 2,5 km en 20 euro voor de 8,5 km. Vriendengroepen kunnen als team deelnemen.

  Foto: de organisatie van de Broekstaclerun