Genoeglijke Middag met Ernst de Corte

  Holstohus, Olst
  25 september 2022
  14:30 uur


  OLST – Het muzikale werk van pianist/zanger Jules de Corte staat op zondag 25 september centraal tijdens ‘Een genoeglijke middag’ in het Holstohus in Olst. Zijn werk wordt vertolkt door zijn zoon Ernst.

  Jules de Corte is bekend van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo, Koning Onbenul’, maar hij schreef er veel meer. In het Archief van Beeld en Geluid in Hilversum ontdekte zijn zoon Ernst er maar liefst drieduizend. Jules de Corte had een kritische blik op de maatschappij. Hij wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn liedjes gaan over thema’s die nu, ruim twintig jaar na zijn dood, nog steeds actueel zijn: milieu, oorlog en vrede, geloof en de verharding van de maatschappij. Zijn zoon Ernst kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Samen met bassist Pieter Althuis en pianist Izak Boom brengt Ernst een selectie van de liedjes van zijn vader en zo houdt hij diens muziek levend. Bekende nummers worden afgewisseld met juweeltjes die vrijwel niemand kent.
  Aanvang is om 14.30 uur. De entree bedraagt 12,50 euro (10 euro voor leden van ’t Nut). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nutolstdeventer.nl.