Festival de Vecht met tal van activiteiten

  Buitenplaats Vechterweerd, Dalfsen
  21 augustus 2022
  11:30 uur


  DALFSEN – In het kader van Festival de Vecht zijn er het komende weekend tal van activiteiten in en om Dalfsen. De bezoekers worden getrakteerd op livemuziek, theater, flashmobs, een food & drinks markt, kunst en veel meer.

  Zaterdag 20 augustus is er op het Koninginnenplein van alles te beleven. Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar zijn er cigarbox gitaar workshops. De kinderen maken daarbij hun eigen éénsnarige gitaar en leren er ook op spelen. Om 17.00 uur volgt de grande finale waaraan alle kinderen kunnen deelnemen. Tussen 13.00 en 16.00 uur verrast Salonorkest Spoom het publiek met swingende optredens in de vorm van flashmobs. Vanaf 15.00 uur is ook wethouder Jan Uitslag aanwezig op het plein. Hij maakt live een schilderij.
  ’s Avonds vanaf 20.30 uur volgt een muzikaal feestje aan de Vecht met Cigarbox Henri & The New American Farmers. Deze vijfkoppige band trakteert het publiek naast de Stoomfabriek op een gratis optreden met een heerlijke mix van roots, blues, Americana en garage blues op onder andere zelfgebouwde cigarbox gitaren.
  Zondag 21 augustus is jong en oud welkom op Buitenplaats Vechterweerd. Vanaf 11.30 tot 17.00 uur kan er daar een wandeling gemaakt worden; is er theater; op drie verschillende plaatsen muziek; een kunstmarkt; een ecologische local food & drinks markt en elf kunstenaars maken live op de dijk een panoramaschilderij. De toegang voor het Vechterweerd Event is gratis.
  Tot half september is er bovendien een expositie van kunstenaar Ronald Westerhuis te zien in de Synagoge Dalfsen. Zijn kunstwerk ‘The New World’ is op het evenemententerrein aan de Vecht geplaatst.

  Vechtzomp

  Verder is het mogelijk om een vaartocht te maken met de historische Vechtzomp Dalfsen over de Vecht. Ondertussen vertelt een gids van Natuurmonumenten van alles over de Vecht, de omgeving en wat er zoal leeft in en om de Vecht. Vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus vertrekt de zomp om 13.00 uur vanaf de Vechtkade in Dalfsen; zondag 21 augustus is de afvaart om 15.00 uur.

  Alle informatie over Festival de Vecht, ook over de evenementen in Ommen en Zwolle in het laatste weekend van augustus, is te vinden op www.festivaldevecht.com.

  Foto: Het Vechterweerd Event maakt onderdeel uit van het programma van Festival de Vecht