Start Zonneschijntocht

  Bij Lampe, Raalte
  1 oktober 2022
  13:30 uur


  RAALTE – Na een onderbreking van twee jaar vindt op zaterdag 1 oktober weer de traditionele Zonneschijntocht voor zieken en gehandicapten uit de gemeente Raalte plaats. Op deze zaterdag verzamelen de aangepaste bussen en de chauffeurs met hun auto s zich ’s middags om half twee voor een prachtige rit door Salland onder begeleiding van de huidige RAM Motorclub.

  De deelnemers worden bij Bij Lampe in Raalte ontvangen met een hapje en drankje en zang van de Roalter Jongs, het huisorkest van de Zonneschijntocht. De Zonneschijntocht heeft zijn oorsprong als onderdeel van de vroegere RAM (Raalter Automobiel en Motorclub) met als doel om (sinds 1956) jaarlijks een speciale auto- en busrit door Salland voor zieken en gehandicapten te organiseren. De huidige organisatie heeft zich in de jaren 90 afgesplitst van de RAM en opereert sindsdien zelfstandig.
  De Zonneschijntocht zal dit jaar als proef dienen voor de edities van komende jaren. Op verzoek wordt de tocht daarom nu nog voor een kleiner aantal deelnemers georganiseerd dan in de jaren voor corona gebruikelijk was. Voor de editie van dit jaar zullen daarom uitsluitend zieken en invaliden uit de verzorgingscentra worden gevraagd.
  Voor meer informatie bel het secretariaat (0572 – 351498, na 18.00 uur). Zie ook de website www.zonneschijntocht.nl.