Theatervoorstelling De Vonderhoek gaat op de Schop

  De Zoogenbrink, Olst
  25 juni 2022
  20:00 uur


  OLST – Op zaterdag 25 juni is de locatietheatervoorstelling ‘De Vonderhoek gaat op de Schop’ te zien bij Boerderij de Zoogenbrink in Olst. Het gaat om een theaterstuk dat is ontwikkeld in opdracht van Agrarisch Erfgoed Nederland, een landelijke koepel van zeventien boerderijenstichtingen die zich bezig houdt met het behoud van historische boerderijen

  De voorstelling omvat zes scenes, uitgevoerd door amateur-toneelspelers onder regie van Susanne Prak. Het stuk gaat dieper in op de ontwikkelingen op het platteland. Waar komen de windmolens en zonnevelden? Waar moeten al die noodzakelijke woningen komen te staan? Hoe zit het met het stikstofprobleem en de biodiversiteit? Wat betekent de landbouw voor onze voedselproductie?
  Het verhaal handelt over een groep plattelandsbewoners die de verantwoordelijkheid voor hun buurt krijgen en nemen. De gemeente vraagt nogal wat van buurtschap de Vonderhoek: samen een plan maken met als doel dat iedereen én het geheel er beter van wordt. Ga er maar aanstaan. De Vonderhoek is zo divers als de meeste buurtschappen: er zijn agrariërs en natuurgenieters, ouderen en jongeren, oorspronkelijke bewoners en nieuwkomers, sociaal-bewogen mensen en liefhebbers van privacy. Of eindigt het in onoverbrugbare tegenstellingen en moet de gemeente maar zien wat ze gaat doen?
  Aanvang is om 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur. Kaarten à 10 euro inclusief koffie en thee via www.devonderhoek.nl. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met IJssellandschap.