Feestdag met om 11.30 uur opening hoofdgebouw en klimbos

  Natuurlijk Heidepark, Lemelerveld
  29 mei 2022
  11:00 uur


  LEMELERVELD – Het nieuwe hoofdgebouw bij Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld is klaar. Eerder werd al de laatste hand gelegd aan het nieuwe klimbos. Daarmee is een ingrijpende operatie bij het natuurbad afgerond.

  Dat wordt op zondag 29 mei tussen 11.00 en 14.00 uur gevierd. Om 11.30 uur vindt de officiële openingshandeling plaats. Tevens is Unicef die dag aanwezig met leuke activiteiten en wat lekkers voor de kinderen. Iedereen is welkom.
  Het klimbos bestaat uit 43 klimelementen (klimconstructies van touwen, netten en andere materialen tussen bomen) en een achttal ziplines, waarbij de deelnemers aan kabels tussen de bomen en zelfs over het water roetsjen. Het klimbos is bestemd voor kinderen vanaf 1,30 meter. Kinderen tot en met 12 jaar dienen in het klimbos begeleid te worden door iemand van 16 jaar of ouder die maximaal twee kinderen onder zijn/haar hoede heeft. Want even voor de duidelijkheid: safety first. Elke deelnemer krijgt een gordel om die aan een veiligheidslijn wordt bevestigd. Dus ook bij de klimelementen. Bij de ziplines komt er nog een extra kabel met katrol aan de deelnemer.
  De totale kosten van de hele operatie bedroegen circa 3,5 ton. Daarvan was circa twee-derde deel bestemd voor de aanleg van het klimbos, materialen en opleidingen voor de medewerkers en de rest voor het hoofdgebouw (een nieuwe entree, keuken en serre), vergunningen, aanpak van de parkeerplaatsen, een nieuwe website, marketing en een boekingssysteem. Via Leader is een subsidie van een ton binnen gehaald. Daarnaast heeft het bestuur zelf wat middelen ingebracht en is een deel van de werkzaamheden uitgevoerd door vrijwilligers. De rest van het geld is opgebracht door een lening van een aantal ondernemers uit het dorp.
  Vooraf reserveren voor het klimbos (niet verplicht, maar wel handig) is mogelijk via www.natuurlijkheidepark.nl.