Carnaval in Raalte met om 13.00 uur start optocht

  Diverse locaties, Raalte
  22 mei 2022
  13:00 uur


  RAALTE – In diverse kernen in Salland wordt het komende weekend carnaval gevierd. Zo ook in Raalte, waar de Stöppelkaters weer tekenen voor een uitgebreid programma. Ook de Raalter horeca maakt er een groot feest van en heeft het gehele weekend een groot aantal artiesten geboekt. Zie daarvoor de socials van de verschillende horecabedrijven.

  Het programma van de Stöppelkaters begint vrijdagmiddag 20 mei om 15.00 uur met het foekepotten in het centrum van Raalte. Dan start ook een vlaggenparade bij de Gouverneur, waarna het vanaf 17.00 uur feest is in Raalte; op de pleinen, in de horeca en natuurlijk in residentie Den Vergulden Kater (Bij Lampe).
  Zaterdagmiddag 21 mei om 15.00 uur begint een groot Dweilspektakel in Grand Café Neuf. Vanaf 19.00 uur is het feest weer feest op de pleinen in het centrum. Vanaf 21.30 uur is ook Den Vergulden Kater geopend.
  Zondag 22 mei om 10.00 uur start de Stöppelkaterloop bij De Zwaan. Om 13.00 uur begint de Grote Sallandse Optocht. Vanaf dat moment is het ook feest op de pleinen en in de horeca. “Ik kijk ernaar uit om in het zonnetje de optocht te begeleiden vanaf mijn eigen wagen. Heerlijk. Het is weer eens wat anders, dat zomerse carnaval! Na het uitstel heb ik er enorm veel zin in. Net als de deelnemers, want iedereen wil er een groot feest van maken”, vertelt Prins der Stöppelkaters Marc I. Vanaf 21.00 uur is ook Den Vergulden Kater geopend.
  Dit zomerse carnaval wordt gevierd onder het motto: ‘Van Laurel’s tot de Plas. Carnaval Vol Gas!’ Zie verder www.stoppelkaters.nl.