Fakkel-Vredesloop voor Oekraïne

  Start bij Plaskerk , Raalte
  26 mei 2022
  06:00 uur


  RAALTE – Het programma voor het speciale vredesconcert ‘Peace for Ukraine’ op woensdagavond 25 mei in de Plaskerk in Raalte is rond. Aan het concert werken Salland Vocaal en het Gemengd Koor St. Caecilia van de H. Kruisverheffing mee. Sopraan is Esther Hutten-Geerts uit Raalte; tenor is Eric Milton uit Heino. De koren en solisten worden op de piano begeleid door Bert Bootsma terwijl Wim van Lenthe de muzikale leiding heeft.

  Tijdens de avond worden er beelden van en uit Oekraïne in de kerk getoond. De Plaskerk is die avond vanaf 19.00 uur geopend, terwijl het concert om 19.30 uur begint. De toegang is gratis, maar een vrije gift voor Stichting Salland voor Oekraïne wordt zeer gewaardeerd. ‘Laten we hiermee onze steun betuigen aan Oekraïne en de Oekraïense vluchtelingen in Salland’, zo roept Salland voor Oekraïne op.
  Ook het programma voor de Fakkel-Vredesloop op donderdag 26 mei (Hemelvaart) is inmiddels rond. Deelname kan op verschillende manieren: als wandelaar, sporter en fietser. De start is donderdagmorgen vroeg om 6.00 uur bij de Plaskerk. Daarna gaat het naar de verschillende dorpen. In elk kerkdorp wordt de fakkel van de wandelgroep overgedragen aan de nieuwe, gereedstaande groep die namens de eigen plaats in actie komt.
  Elke groep krijgt begeleiding van vrijwilligers van de stichting Salland voor Oekraïne. Onderweg zijn er verschillende drink- en stopposten. Ook aan sanitaire voorzieningen is gedacht. Deelnemers kunnen zelf de afstand bepalen en bepalen zelf hun start- en finishpunt. Meedoen kan zonder aanmelding. De finish wordt ’s avonds ronds 20.00 uur verwacht bij de Plaskerk.
  Meer info op facebook.com/sallandvooroekraine of via info@sallandvooroekraine.nl en/of 0572 – 366 127.

  Salland Vocaal, hier in actie tijdens een eerder bevrijdingsconcert in de Plaskerk, is woensdag 25 mei te horen tijdens het Vredesconcert in de Plaskerk.