Literair Festival Wijhe

  Langhuus, Wijhe
  11 mei 2022
  19:30 uur


  WIJHE – De bekende thrillerschrijfster Corine Hartman is op woensdag 11 mei de hoofdgast van het Literair Festival in ’t Langhuus in Wijhe. Ook zijn er optredens van auteur Sylvia Huberts en rapper Donutcare.

  Met boeken als ‘Hij volgt je’, ‘Bloedlijn’, ‘Doodskopvlinder’ en ‘Als de dood’ werd Corine Hartman een van de meest geliefde thrillerschrijvers in het Nederlandse taalgebied. Ze situeerde haar meest recente boek in de regio waar ze zelf woont, de Achterhoek. “’De dode die niet werd gemist’ gaat onder meer over naoberschap, over hoe belangrijk het is er voor elkaar te zijn”, vertelt ze. “Het boek past denk ik goed in deze tijd waarin er al zoveel aan de hand is, en je soms even wilt verdwijnen in een verhaal met herkenbare personages met wie je meeleeft.”
  Op het programma staat verder een optreden van prozaschrijfster Sylvia Huberts. Zij is onder andere bekend van ‘Wat als we niet waren betoverd’. Het klarinetensemble van de Wijhese Harmonie, rapper Donutcare en troubadour Thom Letteboer zorgen voor de muzikale omlijsting. Daarnaast vertolkt Irene Ziegelaar gedichten.
  Aanvang is om 19.30 uur. De entree bedraagt 10 euro. Reserveren is mogelijk via www.bibliotheeksalland.nl/lfw; ook kunnen ter plekke kaarten worden gekocht. Het Literair Festival Wijhe wordt georganiseerd door de Bibliotheek Salland (vestiging Wijhe) en Stichting Vrienden van de Wijhese Bibliotheek.

  Corine Hartman. Foto: Stan Bouwman