Start fakkel-vredesloop voor Oekraïne

  , Laag Zuthem
  26 mei 2022
  01:00 uur tot 23:59 uur


  RAALTE – Salland voor Oekraïne vraagt rond Hemelvaart aandacht voor de oorlog in Oekraïne met een groot concert en een fakkeltocht door alle dorpen van de gemeente Raalte. Op woensdagavond 25 mei staat er een vredesconcert in de Plaskerk op het programma en een dag later, op Hemelvaart, volgt de fakkel-vredesloop.

  Het concert met als thema ‘Vrede voor Oekraïne’ begint om 19.30 uur en de entree is gratis. Aan het concert werken Salland Vocaal en het koor van de Kruisverheffing mee. Ook zijn er verschillende solo-optredens en worden er beelden van en uit Oekraïne getoond. De organisatie hoopt komende weken meer details te kunnen bekendmaken.
  De grote vredesloop en tocht op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) begint in Laag Zuthem en voert vervolgens langs alle kerkdorpen om in Raalte-dorp te eindigen. Deze vredesloop is met en voor Oekraïners. Bij de start in Laag Zuthem is het de bedoeling dat een fakkel wordt ontstoken. Deze zal bij elk volgend buurtdorp worden overgedragen aan een nieuwe groep van wandelaars, hardlopers of fietsers. Salland voor Oekraïne vraagt zoveel mogelijk wandelaars, sporters, fietsers en leden van sportverenigingen individueel of georganiseerd mee te doen met deze vredesloop of tocht in hun eigen dorp. De lengte van de route mag iedereen zelf indelen.
  “Laten we hiermee onze steun betuigen aan Oekraïne en de Oekraïense vluchtelingen in Salland”, zo roept Salland voor Oekraïne op. Voor meer informatie mail naar info@sallandvooroekraine.nl of bel 0572 – 366 127.

  Foto: Basisschool de Bolster in Raalte heeft recentelijk 9549,08 bijeengebracht voor Salland voor Oekraïne met een sponsorloop van kinderen, leerkrachten en ouders.