Droomdag

  Centrum , Raalte
  24 april 2022
  13:30 uur


  RAALTE – Het ROV presenteert op zondag 24 april de derde editie van de Droomdag in het centrum van Raalte. Mensen met een verstandelijke beperking mogen die middag meehelpen bij de lokale ondernemers (en instanties). Denk aan kassawerk, koffie rondbrengen of helpen in de keuken, brieven bezorgen, assistentie verlenen bij de brandweer of de politie en werk in een kledingzaak. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten.

  Op de Plas komen bovendien diverse stands te staan van de organisatie. Van plantjesverkoop tot massages. Ook daar mogen de deelnemers meehelpen.
  De Droomdag valt, zoals gebruikelijk, tegelijk met een koopzondag. Tussen 13.00 en 17.00 uur is iedereen weer welkom in het centrum van Raalte. Natuurlijk om kennis te maken met al die nieuwe winkelbedienden, maar ook om gewoon gezellig te winkelen.
  De eerste twee edities van de Droomdag vonden plaats in 2018 en 2019. De afgelopen twee jaar ging het evenement om de welbekende redenen niet door. “We werden in de afgelopen jaren regelmatig aangesproken door eerdere deelnemers”, vertelt Mascha Zetzema namens de organisatie. “Ze vroegen telkens weer wanneer er een nieuwe Droomdag zou komen. Dit jaar is het eindelijk zo ver. Alle ondernemers en instanties die we hebben benaderd, reageerden enthousiast op het initiatief. De meesten doen dan ook mee. Eerder hadden we de insteek om de activiteiten vooral aan te bieden aan jongvolwassenen, maar de ervaring heeft geleerd dat de animo onder de wat ouderen ook groot was. En ook die gunnen we de mogelijkheid. Daarom hebben we nu officieel de leeftijdsgrenzen laten vallen. Iedereen, jong en oud, die tot de doelgroep behoort, kan meehelpen.”

  Optredens

  Het programma wordt omlijst met diverse activiteiten. De Sallandse Sportploeg (een ploeg van sporters met een beperking) presenteert verschillende sportmogelijkheden op de Plas. Op de Grote Markt staat een springkussen. Verder kunnen kinderen zich laten schminken en loopt er een ballonnenclown rond. Daarnaast is er een demonstratie schaapscheren. Bovendien rijdt er een knalroze prinsessenkoets, getrokken door paarden, door het centrum. Daar mogen alle bezoekers gebruik van maken. Verder wordt ook gezorgd voor muziek. Op de Grote Markt treden die middag diverse artiesten belangeloos op. Het gaat (onder andere) om Johan Bril, Marco ten Kate en Jordy van Vilsteren.
  De meeste deelnemers gaan die middag aan de slag bij twee adressen. Ze vertrekken om 13.00 uur gezamenlijk bij Laurel’s naar de Grote Markt voor de opening van de dag. Daarbij worden ze voorafgegaan door een dweilorkest. Vervolgens verricht wethouder Gerria Toeter om 13.30 uur de officiële openingsceremonie, waarna de deelnemers naar hun eerste adres vertrekken. Elke shift duurt 45 minuten.