Presentatie eerste schetsen extra woningbouw op Noordmanshoek (om 9.00 uur, 10.00 uur en 11.00 uur)

  Noordmanshoek bij Het Anem 2, Wijhe
  23 april 2022
  00:00 uur


  WIJHE – In de afgelopen maanden heeft projectgroep De Noordmanshoek hard gewerkt om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheid om meer woningbouw toe te voegen aan de Energietuin De Noordmanshoek in Wijhe. Op zaterdagochtend 23 april delen de leden hun eerste bevindingen en schetsen met geïnteresseerden.

  Dat gebeurt op het terrein van de Noordmanshoek, bij de hondenvereniging (Het Anem 2). Er zijn drie tijdstippen om langs te komen: 9.00 uur; 10.00 uur en 11.00 uur. Elke ‘shift’ duurt ongeveer een uur. De leden van de projectgroep lopen dan langs het gebied en laten beelden zien. Iedereen die geïnteresseerd is in de plannen voor het landgoed is welkom om dan aan te sluiten.
  “We hebben gekeken naar de beperkingen die op het gebied liggen, onder andere vanuit de omliggende bedrijven, verenigingen en omwonenden, het spoor, de wegen en de aanwezige kabels en leidingen”, zo laat Stichting de Noordmanshoek weten. “Op deze manier werd inzichtelijk welk gedeelte van het landgoed het meest geschikt is om woningbouw te realiseren. Vervolgens is architect Huub van Laarhoven aan de slag gegaan om te kijken welke vorm van woningbouw passend is in het landschap en hoeveel ruimtebeslag dit met zich meebrengt.”
  Geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelingen? Stuur dan een mail naar denoordmanshoek@hotmail.com. Je ontvangt dan een mail met aanmeldlink waarop je kunt aangeven bij welke shift je aanwezig wilt zijn.