Filmhuis Olst met Strijder (18.30 uur) en Un Triomphe (20.30 uur)

  Holstohus, Olst
  27 januari 2023
  00:00 uur


  OLST – Het Filmhuis Olst vertoont op vrijdag 27 januari weer twee films in het Holstohus. Om 18.30 uur begint de Nederlandse familiefilm ‘Strijder’ en om 20.30 uur het komische Franse feelgood-drama ‘Un Triomphe’.

  Het verhaal van Strijder is geïnspireerd door werkelijke gebeurtenissen. De film handelt over de 12-jarige Rotterdamse vrienden Dylan en Youssef. Ze dromen ervan om profvoetballer te worden. Als Dylan na een ongeluk in een rolstoel belandt, staat niet alleen deze droom, maar ook hun vriendschap op het spel. Dylan doet er alles aan om terug te keren in het team. Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet. De entree bedraagt 3 euro.
  Ook Un Triomphe is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Om toch maar rond te kunnen komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven. Verrast door het daar aanwezige acteertalent besluit hij om samen met zijn bonte groep gedetineerden Samuel Beckett’s beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ op de planken brengen. De acteurs mogen zelfs buiten de gevangenis optreden. De entree bedraagt 7,50 euro (leden van het Nut 5,50 euro). Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.nutolstdeventer.nl of aan de zaal.