The Stones vs The Beatles (uitverkocht)

  Hoftheater, Raalte
  12 januari 2023
  01:00 uur


  Stones vs The Beatles, Anneke van Giersbergen, ode aan Sun Records en cabaretière Kiki Schippers

  RAALTE – Het Hoftheater biedt de komende dagen een (grotendeels) muzikaal programma. Op donderdag 12 januari is er een concert in het teken van de rvialiteit tussen de Rolling Stones en The Beatles (uitverkocht); op zaterdag 14 januari speelt cabaretière Kiki Schippers haar voorstelling ‘Meer’; op zondag 15 januari brengt Anneke van Giersbergen een tribute aan Kate Bush en woensdag 18 januari volgt ‘Sun Records – The Concert’ met een eerbetoon aan de authentieke vetkuiven rock-‘n-roll.

  Bij het concert The Stones vs The Beatles op donderdag 12 januari krijgt het publiek een grote rol. In de jaren ‘60 was je óf fan van de Rolling Stones óf van de Beatles. De beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren de boventoon. Maar ook de concurrentiestrijd komt naar voren. Heb je een kaart voor het Stones- of Beatlesvak? De band bestaat onder andere uit meestergitarist Harry Sacksioni, Manny Angeletti (Paul McCartney’s bekendste vertolker en castlid van de West End productie Let it Be), Edward Reekers, Hubert Heeringa, Peter Krako, Maarten Molema én Syb -Mick- van der Ploeg. Maar goed, dat concert is dus al uitverkocht.
  Kiki Schippers, op zaterdag 14 januari te zien in het Hoftheater, is cabaretier, toert door het land met voorstellingen en zorgt voor stekelige en aanstekelijke bijdrages in de media. Ze werd bijna de Slimste Mens, schreef voor Opium op Oerol elke dag een lied en werd in vijf jaar tijd vier keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, die ze in 2017 ook won met ‘Er Spoelen Mensen Aan’. Naast haar theaterwerk heeft ze een column in het AD en schrijft ze satire voor het radioprogramma Spijkers met Koppen. De voorstelling begint om 20.15 uur, kaarten kosten 18,50 euro
  Anneke van Giersbergen is een van de beste zangeressen (zo niet de beste) van Nederland. Ze verwierf wereldfaam als lid van The Gathering en later als soloartiest. Op zondagmiddag 15 januari brengt ze een eerbetoon aan Kate Bush. Uit respect voor de authenticiteit van Bush heeft Van Giersbergen een eigen creatieve en persoonlijke draai aan de songs gegeven, maar voor iedere Kate Bush-fan is dit een unieke gelegenheid om haar oeuvre live te horen. Het concert begint om 15.00 uur, kaarten kosten 22,50 euro.

  Sam Philips

  Op woensdag 18 januari volgt Sun Records – The Concert. Dit wervelende concertprogramma vertelt het verhaal van Sun Studio in Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek. Onder de bezielende leiding van oprichter en eigenaar Sam Philips wist deze kleine studio met platenlabel zich wereldwijde faam te vergaren. Sam trok zich niets aan van de apartheid in Amerika en was wild van de overwegend donkere ‘rhythm & blues’. Hij mag zich de ontdekker noemen van heel veel muzikale grootheden, waaronder B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten kosten 29 euro.

  Kaarten zijn te bestellen via de website www.hoftheater.nl of op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur via tel. 0572 361 361.

  Sun Records – The Concert. Foto: Wim Lanser