Dansgardefestival Iesselzotten

  Sporthal de Hooiberg, Olst
  15 januari 2023
  10:50 uur


  OLST – Carnavalsvereniging Iesselzotten houdt op zondag 15 januari de 37ste editie van het Dansgardefestival in sporthal de Hooiberg in Olst. Op het programma staan 48 optredens van dansgardes van in totaal veertien carnavalsverenigingen. Ze komen van heinde (Boskamp) en verre (Noordwijkerhout).

  De deelnemende dansgardes strijden onder andere om de Gemeentebokaal, de Plus Olst bokaal, De popschool Olst-Wijhe bokaal en de aanmoedigingsbokaal van carnavalsgroep De Droadnaegels. Een deskundige jury beoordeelt de verschillende garde- en showdansen. Met doorgaans zo’n zevenhonderd bezoekers en deelnemers is het Dansgardefestival een van de grootste pré-carnaval evenementen in de regio en tevens een van de grootste indoor sportevenementen.
  Wethouder Hans Olthof verzorgt om 10.50 uur de officiële opening van het festival. De shows beginnen om 11.00 uur. Rond 17.00 uur volgt de prijsuitreiking. Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt is bereid gevonden de gemeentebokaal uit te reiken. De entree bedraagt 5 euro (kinderen en 65-plussers 2 euro).