Filmvoorstelling Minions – Hoe Gru superschurk werd

  Hoftheater, Raalte
  4 januari 2023
  14:30 uur


  RAALTE – Minions en Soof: geen titels van voorstellingen, maar titels van films. Vanaf januari programmeert het Hoftheater namelijk naast de theatervoorstellingen ook filmvertoningen. Op woensdag 4 januari is de aftrap: ’s Middags wordt de kinderfilm ‘Minions – Hoe Gru superschurk werd’ vertoond; ’s Avonds kunnen volwassenen genieten van de romantische komedie ‘Soof 3’.

  Met de filmvertoningen hoopt het Hoftheater de Sallanders meer cultureel vermaak te kunnen bieden, dicht bij huis. Ten minste tweemaal per maand worden er films gedraaid, variërend van kinderfilms tot actiefilms, romantische films en historische films. Het Hoftheater had al langer de wens om films te vertonen, echter door corona en het gebrek aan specifieke technische voorzieningen werd dit uitgesteld. Inmiddels heeft het theater geïnvesteerd in de technische benodigdheden. Daarnaast is er afstemming geweest met het Filmhuis Raalte, dat maandelijks films in het Annahuis vertoont.
  ‘Minions – Hoe Gru superschurk werd’ maakt onderdeel uit van de ‘Despicable Me’-franchise. We zien hoe Gru, de grootste superschurk ter wereld, zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt. Als 12-jarig jongetje smeedt hij in 1970 vanuit zijn kelder in een buitenwijk plannen om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Ze bouwen hun eerste schurkenhol, ontwerpen hun eerste wapens en bereiden hun eerste missies voor. Samen nemen ze het op tegen een team van de meest onverschrokken criminelen. Aanvang is om 14.30 uur. De entree bedraagt 8 euro. De film is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

  Ballen in de lucht

  Soof 3 handelt over Soof; eindelijk heeft ze haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk van haar dochter met beide handen aan om haar kop in het zand te steken. Soof moet leren zelf ook eens hulp toe te laten, omdat ze die hulp waard is en haar familie van haar houdt. Aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro.

  Kaarten zijn te bestellen www.hoftheater.nl of telefonisch op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur via tel. 0572 361 361.

  Filmposter Soof 3. Copyright: Millstreet Films/KeyFilm. Fotograaf: Martijn van Gelder