Handbaldagen

  Sportcentrum Tijenraan, Raalte
  28 december 2022
  00:00 uur


  Drie dagen met scholingen, workshops, toernooien, clinics en internationale topwedstrijden

  RAALTE – Handbalschool Salland houdt van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 december de Handbaldagen in sportcentrum Tijenraan in Raalte. Drie dagen boordevol handbal in de vorm van scholingen, workshops, toernooien, clinics én internationale topwedstrijden.

  Tijdens de Handbaldagen zijn er verschillende wedstrijden te zien. Op dinsdag 27 december om 18.45 uur spelen de Heren Oranje onder 17 tegen hun leeftijdsgenoten van België. Dat gebeurt op woensdag 28 december om 18.15 uur opnieuw. En dan is er op donderdag 29 december om 19.30 uur nog de wedstrijd tussen de Dames Oranje onder 20 tegen het eerste team van PCA Kwiek.
  De drijvende kracht achter de Handbaldagen is technisch manager van de Handbalschool Salland Monique Swartjes: “Vanaf de oprichting van de Handbalschool Salland organiseren wij de handbaldagen met als doel onze talenten een stage aan te bieden waarin onze speelsters andere talenten ontmoeten en een podium krijgen hun vaardigheden te tonen.”
  Onder leiding van Deense EHF Mastercoaches Torben van Gogh en Claus Kuno zijn er meerdere scholingen voor trainers. Het is bekend dat de jeugd in Denemarken technisch en fysiek veel vaardiger is en ook veel meer zelf initiatieven neemt in het spel. Tijdens de theorie bespreken de coaches vooral hoe de Deense kennis toepasbaar zou kunnen zijn in Nederland. Daarnaast zijn er diverse gratis clinics voor jeugdteams van de deelnemende verenigingen. Swartjes: “De Handbaldagen zijn er om elkaar ontmoeten, te inspireren en van elkaar te leren.”

  Internationale opmars

  Verder komen de talenten van Handbalschool Salland in actie tijdens verschillende jeugdtoernooien. Er is een clinic voor D-jeugd van de Sallandse verenigingen onder leiding van de Oranje Dames onder 20. Én jongenshandbal wordt gepromoot door een clinic van de Oranje Heren onder 17. Het Nederlands herenteam is de laatste jaren bezig aan een internationale opmars. Mede door goede prestaties van het nationale team hoopt ook Handbalschool Salland dat meer jongens ontdekken wat voor leuke sport handbal is. Jongens uit de regio kunnen zich hiervoor aanmelden.
  Op de site www.handbalschoolsalland.nl/handbaldagen-2022 staat het volledige programma. Via de website kunnen geïnteresseerden tickets kopen voor wedstrijden en/of zich aanmeldingen voor de scholingen of de clinic voor jongenshandbal.

  Zwemplezier

  Naast het handballen is er in de kerstvakantie van 25 december tot en met 8 januari ook volop zwemplezier in zwembad Tijenraan. Bezoekers kunnen zich uitleven in de drie zwembaden, racen van de grote glijbaan of relaxen in het bubbelbad. Er kan volop gespeeld worden met banden en matten. Op vrijdag 30 december is er een baby-peuterdisco voor de allerkleinsten. Meer info over openingstijden en tickets: www.sportbedrijfraalte.nl.

  Foto: de meiden van de Toplijn van Handbalschool Salland.