VOC KjeVolleybaltoernooi

  Sporthal Hoogerheyne, Heino
  28 december 2022
  12:30 uur


  HEINO – Op dinsdag 27 en woensdag 28 december vindt de zestiende editie van het VOC KjeVolleybaltoernooi Heino plaats. De trainingen en de wedstrijden zijn niet meer in sporthal van de Schaarshoek, maar in sporthal Hoogerheyne. Zes jeugdteams van evenzoveel verenigingen doen mee. Vijf van de zes verenigingen spelen in de eerste en eredivisie.

  De deelnemende teams zijn geen standaard meisjes A-teams, maar zijn samengesteld uit de jeugd van de deelnemende verenigingen. Er geldt daarbij een maximumleeftijd van 21 jaar.
  De eerste editie van het toernooi vond plaats in 2004. Het idee was een jaar eerder, in 2003, ontstaan. Dat jaar werd het meisjes A-team van Hevo Nederlands kampioen. Daarom mochten de meiden ook meedoen aan een internationaal toernooi van de vereniging Bovoc in België. Dat leidde er weer toe dat Hevo besloot dat toernooi ook in Heino te organiseren. Na negen edities vond Hevo het welletjes. Daarna leek het toernooi ten einde te zijn gekomen, maar in 2010 pakten Ron Kranenburg en Gerard Oortwijn op eigen initiatief de organisatie weer op. “Zo’n leuk toernooi mocht niet verloren gaan en daarnaast waren er ook veel verzoeken van oud-deelnemers om er weer mee te beginnen”, vertellen ze. Na zes keer vonden ze welletjes. Door corona kwam er ook geen doorstart. Maar inmiddels hebben de twee mannen besloten om het toernooi weer op te starten.
  De afgelopen vijftien toernooien vonden allemaal plaats in de sporthal van Summercamp de Schaarshoek, waar de deelneemsters ook overnachtten. Voor de zestiende editie hebben de twee mannen een nieuw ‘onderkomen’ gevonden in sporthal Hoogerheyne. De teams overnachten bij het hostel aan Jacobsgat. Ook is de duur van het toernooi op verzoek van de coaches terug gebracht van drie naar twee dagen.

  De wedstrijden beginnen beide dagen vanaf 12.30 uur; de trainingen vanaf 9.00 uur. Kjelvik neemt dit jaar als hoofdsponsor het stokje over van Floorever. Voor meer informatie zie voc-volleybalheino.nl.