Benefietconcert Iedereen warme voeten

  Bij Lampe, Raalte
  5 februari 2023
  00:00 uur


  REGIO – Vijf mannenkoren uit Salland zijn bezig met de organisatie van een benefietconcert op zondag 5 februari in Bij Lampe in Raalte. Het is de bedoeling om geld in te zamelen voor gezinnen die door de enorm gestegen energiekosten in de financiële problemen zijn gekomen. Negen koren en een drumband treden op. Bij Lampe heeft de twee grote zalen gratis beschikbaar gesteld voor dit evenement met als werktitel ‘Iedereen warme voeten’.

  Het initiatief komt van een Heino’s lid van de Stuwzangers uit Vilsteren. Naast dat koor hebben ook Germania uit Heeten, de Stroatkjals uit Luttenberg, De Pompedoers uit Heino en de Roalter Jong’s zich bij het initiatief aangesloten. Ook het bedrijfsleven en particulieren worden aangesproken om een bijdrage te leveren. Er wordt hiertoe een rekeningnummer geopend. De koren roepen iedereen op om bijvoorbeeld de energietoeslag van twee keer 190 euro (november en december) op dat nummer over te maken. “Hoewel we weten dat niet alle verenigingen financieel even draagkrachtig zijn vragen we ook van hen een bijdrage. Stel nu dat elke vereniging in de gemeente Raalte, dat zijn er circa driehonderd, van groot tot klein, een bedrag van 20 euro zou storten, meer mag altijd, levert dit toch als snel een bedrag op van rond de 6.000 euro. Dat is toch al een mooie start van deze actie.”
  Ook in de gemeente Raalte komen diverse gezinnen door de gestegen kosten in de financiële problemen. Volgens de statistieken zijn dit over het algemeen gezinnen met kinderen van tweeverdieners met een minimum loon. Meestal komen deze gezinnen nog net niet in aanmerking voor de voedselbank, maar raken ze wel in de problemen. De gemeente en Humanitas hebben een goed beeld om welke gezinnen het gaat. In overleg met de gemeente en instanties willen de organisatoren de opbrengst van het benefietconcert via Humanitas beschikbaar stellen aan die gezinnen. Daarbij wordt ingezet op 100 euro per gezin.

  De entree van het benefietconcert bedraagt 10 euro.