Kerstweekend met diverse activiteiten

  Centrum, Raalte
  18 december 2022
  13:00 uur


  RAALTE – Het ROV houdt dit jaar twee speciale kerstweekenden. Natuurlijk met muziek, activiteiten en veel kerstsfeer. Bovendien start op vrijdag 9 december ook Raalte on Ice. Tot en met 8 januari staat er een ijsbaan op de Grote Markt. Iedereen mag er gebruik van maken. ’s Avonds is het curlen geblazen.

  Het eerste Kerstweekend begint op vrijdagavond 9 december. Tussen 18.00 en 21.00 uur treedt Vocal Time, een klein koor uit Hellendoorn, op. Gestoken in Dickens-outfits zorgen ze vanaf het begin voor een warme, gezellige kerstsfeer. Op zaterdag zijn uiteraard de winkels geopend, maar is er geen verder omlijstend programma. Op koopzondag 11 december daarentegen is er weer van alles (extra) te doen. Kinderen kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur lampionnen maken op de Grote Markt. Deelname is gratis. Die lampionnen mogen ze overigens de vrijdag erop gebruiken tijdens de lampionnenoptocht. Die eerste zondag zijn ook de Kerstman en Kerstvrouw te gast in het Raalter centrum. Daarnaast mag iedereen op de foto met een rendier of een sneeuwpop.
  Vrijdagavond 16 december gaat het programma vanaf 18.00 uur weer verder. De Kerstman neemt muziek mee, St. Caecilia treedt op (mits het weer het toelaat) en om 18.30 uur begint de eerder genoemde lampionnentocht op de Grote Markt. Vooraf krijgen de kinderen een lampje om hun lampion compleet te maken. Het is overigens niet verplicht om de week ervoor mee te doen aan het lampionnen maken; een lampion van huis meenemen kan ook. Van 18.15 tot 19.15 uur staat er bovendien een enorme Kerstman in het centrum. Hij krijgt versterking van een elf op stelten. Daarnaast kan iedereen een rondrit maken in de verlichte arrenslee en is het mogelijk om in een snowglobe te stappen en foto’s te maken. Die laatste twee attracties staan er op zondag 18 december weer. Dan (die zondag tussen 13.00 en 17.00 uur) loopt er bovendien een schapendrijver met echte schapen door het centrum. Verder zorgen de Sfeermakers voor vrolijke muziek.
  En natuurlijk is het gezellig kerstinkopen doen in de winkels. Of even opwarmen met een drankje in een van de horecagelegenheden.