Kerstmarkt

  De Schalm, Mariënheem
  15 december 2022
  16:00 uur


  MARIËNHEEM – Samen Leefbaar Mariënheem organiseert ook dit jaar weer diverse activiteiten rondom Kerst: van een kerstmarkt tot een bijzondere kerstavond. Dit alles onder de noemer ‘Warmte in Eenvoud’. Het dorp is inmiddels versierd met verlichte berkenboompjes en ook de kerk wordt in kerstsferen aangekleed. In totaal helpen zo’n 150 mensen mee om Warmte in Eenvoud tot een succes te maken. “Een programma van, voor, door en met elkaar”, zo laat Samen Leefbaar Mariënheem weten.

  Het programma begint donderdag 15 december met een Kerstmarkt in De Schalm. De eerste kerstmarkt in het dorp ooit, zo meldt de organisatie trots. Er zijn zo’n twintig kraampjes met diverse kerstspulletjes en –cadeautjes. Media Vita en Muziekhandel Droog zorgen voor de muziek. De Kerstmarkt duurt van 16.00 tot 21.00 uur.
  Op vrijdag 16 december volgt de Marrie Christmas Party 2.0. Dit feest in de Schalm begint om 20.00 uur met een pubquiz. Na afloop wordt gezorgd voor muziek. Meedoen met de quiz? Meld je dan voor 9 december aan via mob. 06-11931007 (vermeld naam, teamnaam en aantal deelnemers).
  Zondagmorgen 18 december treedt Mannenkoor Germania uit Heeten op in de kerk. Het optreden begint om 11.00 uur. Later die dag is het feest in het kabouterbos. Van 16.00 tot 19.00 uur zijn er verschillende activiteiten. Zo worden er kerstverhalen verteld in de kapel en mogen de kinderen marshmallows roosteren en op de foto in de arrenslee. De Kerstman is ook van de partij.
  Zaterdag 24 december volgt een speciale kerstavond in en om de kerk; een kerstavond, maar dan anders. Alles draait om dans, muziek, het kerstverhaal en vieren. Hieraan wordt meegewerkt door fanfare Cecilia, plaatselijke toneelspelers, gitarist Bram, zingende kinderen, de dansmariekes van de Assendorper Zotten, Media Vita, midwinterhoornblazers en voorganger Fokko de Graaf. Het programma van deze kerstavond duurt van 18.30 tot ongeveer 20.15 uur.
  Zondag 25 december wordt het programma afgesloten met het kindje wiegen in de kerk. Aanvang is om 11.30 uur.
  De kerk is dagelijks open van 9.00 tot 17.00 uur en op beide Kerstdagen brandt het licht en zal er zachte muziek op de achtergrond zijn.