Inloopbijeenkomst over aanpak station Heino

  Kerkhuus, Heino
  24 november 2022
  18:00 uur


  RAALTE – ProRail houdt op woensdag 16 en donderdag 24 november twee inloopbijeenkomsten over de aanpak van de stations in Raalte en Heino: op woensdag 16 november tussen 18.00 en 20.30 uur in het gemeentehuis in Raalte en op donderdag 24 november tussen 18.00 en 20.00 uur in ’t Kerkhuus in Heino.

  ProRail werkt samen met ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Overijssel en de gemeente Raalte aan verbeteringen voor de spoorlijn Zwolle-Enschede. Een van die verbeteringen is de aanpak van de perrons op de stations in Heino en Raalte voor meer veiligheid en ruimte voor de reizigers.
  Op de spoorlijn Zwolle-Enschede zijn enkele knelpunten in beeld die nadelig zijn voor de stiptheid en snelheid van de treindienst. Zo moet de intercitytrein op enkele locaties sterk afremmen. Aanpassingen aan het spoor en de beveiliging kunnen ervoor zorgen dat deze trein meer op snelheid kan blijven rijden. Daarnaast is er weinig ruimte voor het toenemende aantal reizigers op station Heino en Raalte.
  Beide stations krijgen twee zijperrons, nieuw meubilair en uitbreiding van de P R. De plannen voor de stations zijn in mei 2022 voorgelegd aan de omgeving. Naar aanleiding van deze bijeenkomsten zijn de plannen verder uitgewerkt. Het uiteindelijke ontwerp wordt op woensdag 16 november (station Raalte) en donderdag 24 november (station Heino) gepresenteerd aan de omgeving en andere geïnteresseerden.
  De ontwerpen voor de stations zijn na de inloopbijeenkomsten te vinden op de website van ProRail, www.prorail.nl/projecten/zwolle-enschede. In 2023 start ProRail met de aanbesteding van het project. De werkzaamheden vinden naar verwachting in 2024 plaats.