Voorstelling Ekaterina Levental

  Theater Podium, Heino
  20 november 2022
  15:00 uur


  HEINO – Sopraan en harpiste Ekaterina Levental brengt op zondagmiddag 20 november haar voorstelling ‘De weg: een vlucht, die vleugels kreeg’ op de planken bij Podium Heino. De voorstelling gaat over hoe zij als kind met haar ouders moest vluchten uit de voormalige Sovjet-Unie naar Nederland in verband met oplaaiend antisemitisme.

  Als 8-jarig meisje neemt haar vader, die als fluitist in een orkest speelt, haar mee naar het opera- en ballettheater van Tasjkent. Ze zit in de orkestbak naast de harp en daar ontstaat haar droom: ze wil ballerina of zangeres worden. Ekaterina is nu harpiste én zangeres.
  In ‘De Weg’ vertelt, zingt en danst ze haar levensverhaal. Het is een aangrijpend verhaal van afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener en begeleid door muziek van onder andere Rossini, Rachmaninov, Beethoven en Sjostakovitsj.
  Ekaterina maakt onder andere deel uit van Duo Bilitis, waarmee ze internationale prijzen heeft gewonnen. Recentelijk maakte zij haar debuut bij de Nationale Opera. Ze geeft wereldwijd concerten.
  Aanvang is om 15.00 uur. Kaarten à 17 euro zijn online verkrijgbaar via www.theaterpodiumheino.nl.

  Ekaterina Levental. Foto: Chris Koolmees