Ínformatieavond Coöperatie Luttenberg Energie U.A.

  Elckerlyc, Luttenberg
  24 november 2022
  19:30 uur tot 23:59 uur


  LUTTENBERG – Op vrijdag 11 november was het zover: na de nodige voorbereidingen werd op een gebouw van de familie Alferink in Luttenberg een start gemaakt met de aanleg van meer dan 230 zonnepanelen. Het gaat om het eerste project van Coöperatie Luttenberg Energie U.A.

  De coöperatie is opgericht door Stichting Duurzaam Luttenberg en heeft tot doel zoveel mogelijk zonnepaneel-installaties te realiseren in en rondom Luttenberg binnen de zogenaamde postcoderoos. De coöperatie bestaat uit leden die deelnemen middels participaties en wordt gerund door vrijwilligers. “Hierdoor blijven de kosten laag, komen de opbrengsten geheel ten goede aan de deelnemers en die blijven dus binnen de lokale gemeenschap”, zo laat de coöperatie weten.
  De geproduceerde groene energie wordt verkocht aan OM-Nieuwe Energie, een landelijk opererende coöperatieve energiemaatschappij met lokale energie coöperaties als leden. De groene energie die in Luttenberg wordt opgewekt kan door de leden vervolgens worden afgenomen van OM-Nieuwe Energie.
  Er staan nog meer projecten op stapel. Daarvoor zoekt de coöperatie nog nieuwe leden die hierin willen deelnemen. “Het is aantrekkelijk, een win-win: je krijgt een mooi rendement, je kunt je eigen opgewekte stroom benutten en je draagt je steentje bij aan de energietransitie.”
  De coöperatie houdt op donderdag 24 november een informatieavond in Elckerlyc. Aanvang is om 19.30 uur. Alle geïnteresseerden zijn welkom. De koffie staat klaar. Voor meer informatie mail naar energie@duurzaamluttenberg.nl.

  Op de foto van links naar rechts: Carel Tielenius Kruythoff (werkgroep techniek) met de bestuursleden van de coöperatie: Rob Veldhuis, Frits Lauterbach en Arno ten Brinke.