Leerlingen Capellenborg in gesprek met Özcan Akyol, Mart de Kruif en Caecilia van Peski

  Nicolaaskerk, Wijhe
  16 november 2022
  11:00 uur


  WIJHE – Leerlingen van de Capellenborg in Wijhe mogen op woensdag 16 november in gesprek over geopolitiek en vrijheid met drie bijzondere gasten. Het gaat om Özcan Akyol (schrijver, programmamaker en columnist), Mart de Kruif (voormalig commandant der Landstrijdkrachten) en kapitein-luitenant-ter-zee Caecilia van Peski (met als specialisatie de Verenigde Naties). Dat gebeurt allemaal tussen 11.00 en 12.00 uur in de Nicolaaskerk in Wijhe.

  Centraal staat de vraag: ‘77 jaar Vrijheid. Is dat wel vanzelfsprekend?’ Dit jaar is het namelijk 77 jaar geleden dat de Verenigde Naties is opgericht. In dit kader mogen leerlingen van mavo 3/4 en havo 3,4 en 5 van de Capellenborg school in een collegetour-achtige setting hun vragen/stellingen kunnen voorleggen aan de drie gasten. De doelstelling is dat er een discussie ontstaat tussen panelleden en leerlingen.
  Gespreksleider is Jolmer Versteeg (oud leerkracht van de Capellenborg en artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle). Dit bijzondere evenement is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Olst-Wijhe.
  Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor overige geïnteresseerden. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij: DA Bourquin in Wijhe. Per persoon geldt een maximum van twee kaarten.