Doortrappen Raalte met Fietsspiegelactie

  Kruiper Tweewielers, Raalte
  17 november 2022
  00:00 uur


  RAALTE – Sportbedrijf Raalte vindt het belangrijk om inwoners zo lang mogelijk veilig en met plezier te laten fietsen en start daarom met Doortrappen Raalte. Het gaat om een serie van verschillende fietsactiviteiten waar inwoners (gratis) aan mee kunnen doen.

  Tijdens de activiteiten krijgen deelnemers onder andere tips over veilig fietsen, kunnen ze driewiel- of vierwielfietsen uitproberen, ontdekken ze mooie fietsroutes in de omgeving van Raalte en ervaren ze de voordelen van een fietsspiegel of helm om langer veiliger te blijven fietsen. De eerste activiteiten starten in november. In 2023 volgen er meer activiteiten.
  Het programma start donderdag 3 november van 14.30 tot 16.30 uur met een ontdekdag in het teken van driewiel- en vierwielfietsen bij Sportcentrum Tijenraan. Bezoekers kunnen vrijblijvend meerdere driewielfietsen uitproberen en ervaren hoe het is om (weer) te fietsen! Er zijn maar liefst vijftien fietsen om te proberen aanwezig. Aanmelden is niet nodig.
  Dinsdag 15 november van 9.30 uur tot 12.00 uur volgt de workshop Het nieuwe fietsen in Sportcentrum Tijenraan. Een interactieve, gratis workshop waarin de deelnemers tips krijgen om langer veilig te blijven fietsen.
  Donderdag 17 en vrijdag 18 november volgt de Fietsspiegelactie bij Kruiper Tweewielers. Voor 5 euro (inclusief montage) kunnen de bezoekers een inklapbare fietsspiegel aanschaffen. Daarnaast krijgen ze tips over veiliger fietsen.
  Doortrappen Raalte is onderdeel van het landelijk initiatief Doortrappen en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, CRT Raalte en Raalte Sportief en Gezond.
  Kijk voor meer info op www.sportbedrijfraalte.nl/doortrappenraalte of neem contact op met Buurtsportcoach Wilma Mars, 06 – 86 89 29 46 / wilma.mars@sportbedrijfraalte.nl.