Start Gezond Natuur & Cultuur Wandelen (wandeling van een uur)

  De Noaber, Raalte
  25 oktober 2022
  10:00 uur


  RAALTE – Op dinsdag 25 oktober om 10.00 uur vindt de eerste wandeling van Gezond Natuur & Cultuur Wandelen plaats. Startpunt is wijkcentrum De Noaber/Schuilenburg in Raalte. De deelnemers wandelen onder begeleiding van vrijwilligers een uur door de natuur en langs cultuurhistorische plekken. Iedereen is welkom.

  Elke week van het jaar gezellig een uurtje wandelen in een rustig tempo, met onderweg aandacht voor de natuur en de cultuur (historie). Dat is Gezond Natuur Wandelen. Eind 2014 is Stichting Gezond Natuur Wandelen opgericht. Het lange termijn doel is dat iedereen in Nederland elke week kan deelnemen aan een gratis begeleide natuurwandeling van een uur in (de buurt van) de eigen woonplaats. Landelijk wordt er inmiddels op meer dan honderd locaties gewandeld. Raalte geldt als pilotproject voor de start in de gemeente Raalte. Gezond Natuur Wandelen is een gezamenlijk initiatief van Sportbedrijf Raalte, IVN Overijssel, Wijz Welzijn, Hoftheater en de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland. Het initiatief wordt mede ondersteund door de gemeente Raalte en de provincie Overijssel.
  Gezond Natuur Wandelen is in eerste instantie bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het gewoon leuk vindt met een groep een uurtje op stap te gaan, is welkom. Ook voor mensen die nieuw zijn in Raalte, is dit een mooie manier om de omgeving en mensen te leren kennen. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Na afloop bestaat de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken. Consumpties zijn wel voor eigen rekening.
  De start is elke dinsdag om 10.00 uur vanaf wijkcentrum De Noaber/Schuilenburg aan de Landrechtweg 10 in Raalte. Voor vragen of meer informatie neem contact op met Brigit Trooster van Sportbedrijf Raalte via 06-133366627 of brigit.trooster@sportbedrijfraalte.nl.