Jamboree on the Air (JOTA) en Jamboree on the Internet (JOTI)

  Blokhut Spoorzicht aan de Almeloseweg, Haarle
  15 oktober 2022
  00:00 uur


  HAARLE – Scouting Albaldah neemt het komende weekend weer deel aan de Jamboree on the Air (JOTA) en Jamboree on the Internet (JOTI). Vanaf vrijdag 14 oktober 22.00 uur staat de zender klaar en kan er contact worden gezocht met andere scouts. Ook is er een computer om te chatten via internet. Bezoekers zijn zaterdag welkom.

  Bij blokhut Spoorzicht aan de Almeloseweg komt een antennemast te staan en is er een zendamateur aanwezig om de contacten te leggen. Deze contacten zijn niet alleen met scoutinggroepen in de regio, maar ook de hele wereld over. Duizenden scouts kruipen in elk land het hele weekend achter de microfoon of computer om met elkaar te praten over van alles en nog wat.
  De houten mast wordt vrijdag eigenhandig gebouwd, zodat later die avond de antenne in de lucht priemt. Om 22.00 uur volgt de officiële landelijke opening van het internationale evenement. De welpen en scouts (alle jeugdleden) van de groep krijgen zaterdag 15 oktober vanaf 13.00 uur een speciale opkomst voorgeschoteld, die geheel in het teken staat van communicatie.
  Zie verder www.scoutinghaarle.nl of mail naar info@scoutinghaarle.nl.