Koos & Moos (4+)

  Hoftheater, Raalte
  5 oktober 2022
  15:00 uur


  Met kindervoorstelling, 60 minuten met, Rayen Panday en concert rondom Felix Schumann

  RAALTE – Het Hoftheater heeft de komende week een uitgebreid programma. Dat begint op woensdagmiddag 5 oktober met de kindervoorstelling ‘Koos & Moos’; ’s avonds volgt een ‘60 minuten met’ met ditmaal Gerard Oosterlaar (Höllenboer); op donderdag 6 oktober komt cabaretier Rayen Panday naar het theater in Raalte en op vrijdag 7 oktober volgt een concertprogramma van Consensus Vocalis, Belinfante Quartet en Matthijs van de Sande Bakhuyzen.

  Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: Gi-ga Groen! Dus is het op woensdag 5 oktober voor alle kinderen uit Raalte en omgeving hoog tijd om kennis te maken met de leukste, liefste en dapperste koala óóit! Dat gebeurt tijdens de voorstelling van Koos & Moos (4 ). Het is geen geheim dat onze aarde het best een beetje zwaar heeft, maar de meeste mensen weten niet precies wat er precies aan de hand is en wat ze er aan kunnen veranderen… In deze vrolijke voorstelling laat Koos ons zien dat je zelf meer kan doen dan je denkt. Aanvang is om 15.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro.
  Tijdens 60 minuten met is Gerard Oosterlaar, een van de oprichters van Höllenboer, te gast. Gastheer Willem Verdaasdonk vraagt hem het hemd van het lijf over werk en passie. Höllenboer scoorde medio jaren 90 een landelijke nummer 1-hit met ‘Busje komt zo’. Zijn kompaan van toen, Bas van den Toren, heeft recentelijk afscheid genomen, maar gitarist Hans Nieuwenhuis, die de act jaren geleden kwam versterken, is er nog wel. Over al deze ervaringen gaat Verdaasdonk met Oosterlaar – samenwonend, vader van drie kinderen en woonachtig in Raalte Noord – in gesprek. Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten kosten 5 euro.

  Bijzaken

  Donderdag 6 oktober is cabaretier Rayen Panday te gast. Zijn nieuwe voorstelling Focus gaat over aandacht zoeken. Als we allemaal gelijk zijn, hoe bijzonder zijn we dan nog? Waarom verliezen we ons zo in bijzaken dat we de hoofdzaak vergeten? Rayen zal een poging doen deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen. Maar dat hoeft ook niet. Hij zal wel redeneren op het scherpst van de snede en de bezoekers en zichzelf daarbij niet ontzien. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 20 euro.

  Schumann

  Op vrijdag 7 oktober volgt een zeer bijzondere productie. Acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen geeft gestalte aan Felix Schumann. Met Consensus Vocalis en het Belinfante Quartet als dynamische tegenspelers neemt hij de toeschouwer mee op zijn reis. De enscenering voert langs muziek die zijn lot markeert: een gezang dat zijn moeder in haar jonge jaren componeerde; het werk Felix und Clara (2005) van Jacques Bank en tenslotte een van zijn eigen gedichten, door Johannes Brahms op muziek gezet. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 24,50 euro

  Tickets bestellen kan via www.hoftheater.nl of op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur via tel. 0572 361 361.

  Rayen Panday. Afbeelding: Focus Marleen Suzanne