Koopzondag met demonstratie jassen waxen en muziek van Men at Home

  Lifestylewinkel de Olsterhof, Olst
  2 oktober 2022
  00:00 uur


  OLST – Lifestylewinkel de Olsterhof opent op zondag 2 oktober weer de deuren. Tijdens deze koopzondag kunnen de bezoekers zien hoe waxjassen een nieuw leven krijgen en daarnaast treedt het jazztrio Men at Home op.

  Veel mensen kennen de oer-Engelse waxjas als een jas voor het echte buitenwerk. De waxlaag moet afhankelijk van het gebruik om de paar jaar vervangen worden. Op deze dag kunnen de bezoekers zien hoe op traditionele wijze jassen worden voorzien van een verse dressing. Doorlopend wordt dit ambachtelijke werkje aan het publiek getoond. Rewaxen van een jas is van belang om de jas waterdicht te houden en voorkomt bovendien slijtage. Ondertussen zijn er optredens van Men at home, een jazztrio uit de regio Apeldoorn. Deze ervaren jazzmuzikanten spelen stukken uit het jazz- en evergreengenre; swingend en stimulerend.
  Het bijwonen van de demonstratie en het kijken en luisteren naar het optreden is gratis, aan het waxen van een jas zijn wel kosten verbonden. De deuren zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.olsterhof.nl.

  Foto: Men at Home