vrijdag 30 september 2022 | WEEK 39 |
Blog

Vol programma in het Hoftheater

0239222_RayenPandayFocus_c_Marleen_Suzanneliggend.jpg
.

Met kindervoorstelling, 60 minuten met, Rayen Panday en concert rondom Felix Schumann

RAALTE – Het Hoftheater heeft de komende week een uitgebreid programma. Dat begint op woensdagmiddag 5 oktober met de kindervoorstelling ‘Koos & Moos’; ’s avonds volgt een ‘60 minuten met’ met ditmaal Gerard Oosterlaar (Höllenboer); op donderdag 6 oktober komt cabaretier Rayen Panday naar het theater in Raalte en op vrijdag 7 oktober volgt een concertprogramma van Consensus Vocalis, Belinfante Quartet en Matthijs van de Sande Bakhuyzen.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: Gi-ga Groen! Dus is het op woensdag 5 oktober voor alle kinderen uit Raalte en omgeving hoog tijd om kennis te maken met de leukste, liefste en dapperste koala óóit! Dat gebeurt tijdens de voorstelling van Koos & Moos (4 ). Het is geen geheim dat onze aarde het best een beetje zwaar heeft, maar de meeste mensen weten niet precies wat er precies aan de hand is en wat ze er aan kunnen veranderen… In deze vrolijke voorstelling laat Koos ons zien dat je zelf meer kan doen dan je denkt. Aanvang is om 15.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro.
Tijdens 60 minuten met is Gerard Oosterlaar, een van de oprichters van Höllenboer, te gast. Gastheer Willem Verdaasdonk vraagt hem het hemd van het lijf over werk en passie. Höllenboer scoorde medio jaren 90 een landelijke nummer 1-hit met ‘Busje komt zo’. Zijn kompaan van toen, Bas van den Toren, heeft recentelijk afscheid genomen, maar gitarist Hans Nieuwenhuis, die de act jaren geleden kwam versterken, is er nog wel. Over al deze ervaringen gaat Verdaasdonk met Oosterlaar – samenwonend, vader van drie kinderen en woonachtig in Raalte Noord – in gesprek. Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten kosten 5 euro.

Bijzaken

Donderdag 6 oktober is cabaretier Rayen Panday te gast. Zijn nieuwe voorstelling Focus gaat over aandacht zoeken. Als we allemaal gelijk zijn, hoe bijzonder zijn we dan nog? Waarom verliezen we ons zo in bijzaken dat we de hoofdzaak vergeten? Rayen zal een poging doen deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen. Maar dat hoeft ook niet. Hij zal wel redeneren op het scherpst van de snede en de bezoekers en zichzelf daarbij niet ontzien. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 20 euro.

Schumann

Op vrijdag 7 oktober volgt een zeer bijzondere productie. Acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen geeft gestalte aan Felix Schumann. Met Consensus Vocalis en het Belinfante Quartet als dynamische tegenspelers neemt hij de toeschouwer mee op zijn reis. De enscenering voert langs muziek die zijn lot markeert: een gezang dat zijn moeder in haar jonge jaren componeerde; het werk Felix und Clara (2005) van Jacques Bank en tenslotte een van zijn eigen gedichten, door Johannes Brahms op muziek gezet. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 24,50 euro

Tickets bestellen kan via www.hoftheater.nl of op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur via tel. 0572 361 361.

Rayen Panday. Afbeelding: Focus Marleen Suzanne

 

Flierefluiter mag per jaar 50.000 bezoekers meer ontvangen

0239133_Flierefluiter.jpg
.

RAALTE – De Flierefluiter mag van het Raalter college van B&W in het vervolg maximaal 150.000 bezoekers per jaar ontvangen. Daarmee is het eerdere maximumaantal van 100.000 bezoekers met 50.000 verhoogd. Per dag geldt een maximum van 2.500. De Flierefluiter had zelf gevraagd om het maximumaantal te verhogen naar 300.000.

Die vraag vloeide voort uit het eerdere besluit van het Raalter college in april vorig jaar om toestemming aan het recreatiebedrijf te geven om onder voorwaarden door te groeien. Het bedrijf heeft een extern bureau ingeschakeld om de gevolgen voor het verkeer te onderzoeken. Volgens het bureau kunnen er op het eigen terrein voldoende parkeerplaatsen worden aangelegd. Het aantal autobewegingen op de drie ontsluitingswegen zou beneden de ‘leefbare’ maximale capaciteit van drieduizend motorvoertuigen per etmaal blijven. Wel blijft de verkeersveiligheid (en dan met name de snelheid) een punt van aandacht. De resultaten leidden tot een positieve houding van de gemeente, maar het Raalter college vindt 300.000 bezoekers wel iets te gortig. Volgens de Flierefluiter zijn in het oorspronkelijke maximumaantal ouders en begeleiders niet mee genomen in de telling. Als dat wel zou gebeuren, zou het bedrijf nu al aan de 100.000 zitten.
De Flierefluiter trok volgens eigen zeggen de afgelopen jaren gemiddeld zo’n 60.000 bezoekers. Dat aantal was al beduidend hoger dan de in 2010 uitgesproken verwachtingen van een toekomstig bezoekersaantal van 37.500. Met de buren is eerder al gepraat over de plannen. Zij hebben diverse zorgpunten aangegeven en uitten ook hun zorgen over het nakomen en naleven van de afspraken, maar volgens het college is er door de gesprekken over de plannen en eerdere aanpassingen een positieve grondhouding. Mocht in de toekomst blijken dat de groei verder geen onoverkomelijke gevolgen heeft voor de omgeving, staat het college open voor overleg over een verdere groei van het maximale aantal bezoekers per jaar. Wel blijft het maximum van 2.500 per dag dan in stand.

De plannen

Het recreatiebedrijf wil meer parkeerruimte, plek vrijmaken voor energieopwekking (zonnepanelen en/of windmolens) en 1.800 vierkante meter aan extra bebouwing op het huidige terrein realiseren (onder andere voor een deels overdekt waterpark). Het doel is om in de komende jaren qua bezoekersaantallen te groeien door juist de minder drukke perioden (dalmomenten) te benutten. De uitbreiding voor parkeergelegenheid en energieopwekking komt aan de westzijde van het terrein (aan de Hogebroeksweg). Het gaat om een klein zonnepark (circa 5.000 vierkante meter), al dan niet gecombineerd met kleine windmolens. Het is de bedoeling om de uitbreiding gefaseerd uit te voeren.

BelevenisFietsroute in teken Sallandse platteland

0239017_Belevenisfietsroute-2.jpg
.

NIEUW HEETEN – Heidi Bouwman en Nandine Hunneman uit Nieuw-Heeten zijn bezig met de organisatie van de eerste BelevenisFietsroute op vrijdag 7 oktober. Alles draait om de veelzijdigheid van het Sallandse platteland rondom Nieuw Heeten met haar boeren.

De twee hebben twee routes samengesteld: één van 10 km en één van 35 km. De deelnemers slingeren door het bos en over de heide van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en bezoeken twee boerderijen. Bezoekers zijn van harte welkom in de stallen, in de belevenistuin, op het erf en in het naastgelegen bos. Onderweg zijn er verschillende bezienswaardigheden en is er voldoende tijd om even af te stappen.
De routes starten vanaf Vakantiepark Sallandshoeve in Nieuw Heeten. Starten kan tussen 9.30 en 10.00 uur. Om 16.00 uur staat de zorg van de dieren weer voorop en is het tijd om naar huis te gaan. Reserveren is noodzakelijk. De deelnamekosten bedragen 10 euro per persoon (kinderen tot en met 12 jaar 5 euro) inclusief route, diverse activiteiten, zuivelproeverij, koffie/thee en iets lekkers. Aanmelden kan via belevenisroute@gmail.com. Kaartjes zijn ook te koop bij Welkoop Raalte, Zuid-Oost Salland in Heeten en Haarle en Fa. Pijnappel in Nieuw Heeten. Deze dag is mede mogelijk gemaakt door het fonds van Stichting Sámen voor Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Meer info op www.belevenisfietsroute.nl.

Foto: Marleen Schrijver

Zonnebloemafdeling Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis viert 50-jarig bestaan

REGIO – De Zonnebloemafdeling Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis viert op zaterdag 1 oktober het 50-jarig bestaan. Dat gebeurt met een samenzijn in de Veldhoek in Heino. Bijna honderd gasten hebben zich al aangemeld.

De vrijwilligers van de afdeling (op dit moment ruim dertig) hebben in de afgelopen 50 jaar talloze bezoeken in de dorpen en buitengebieden van de oude gemeente Heino afgelegd aan vele mensen die in deze halve eeuw deelnemer zijn geweest: het is veruit de voornaamste vorm van aandacht die altijd geholpen heeft om het sociaal isolement zoveel mogelijk uit te bannen. “Ook onze afdeling is door Corona in het hart geraakt”, zo laat de Zonnebloemafdeling weten. “We konden er de afgelopen twee jaar voor de deelnemers niet helemaal op de vertrouwde manier zijn. Maar we hebben ons niet op de kop laten zitten. Al waren er in 2020 en 2021 geen grote uitstapjes, we konden onze deelnemers wel verrassen met kleine activiteiten en attenties om hen een hart onder de riem te steken.”
Dit jaar zijn er dus weer volop activiteiten. De commissie kleine activiteiten organiseerde al drie koffieochtenden in het Dorpshuus. Er volgt er nog een: op vrijdag 16 december. Daarnaast was er een bingo; ging de afdeling op 10 mei met circa vijftig gasten met de bus naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest; werd in mei het duofietsseizoen weer opgstart; ging een aantal gasten van de afdeling recentelijk mee met een bootdagtocht en ondertussen gaat het bezoekwerk ook door. Daarnaast wordt in november de actie ‘Zon in de schoorsteen’ weer opgestart. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een feestavond voor alle vrijwilligers in ‘Bij Negen’.

Weer badminton en volleybal voor 55-plussers in Heino

HEINO – Op dinsdag 4 oktober gaat het nieuwe seizoen van Sport 55 van start in sporthal Hoogerheyne in Heino. Dat betekent weer badmintonnen en volleyballen voor 55-plussers. Alhoewel die leeftijdsgrens niet in beton is gegoten, ook jongere deelnemers zijn welkom.

Deelnemers hoeven geen lid te zijn of te worden van badmintonclub Heino of volleybalvereniging Hevo. Vooraf aanmelden is niet nodig. Na een gezamenlijke warming-up kiest iedere deelnemer aan welke sport hij of zij wil meedoen: badminton of volleybal. Tussentijds switchen is mogelijk. Aanvang is telkens om 9.30 uur. De deelnamekosten bedragen 4 euro per keer. Voor tennisrackets en volleyballen wordt gezorgd; wel zelf sportkleding meenemen. Na afloop is er koffie in sportcafé Time Out in de sporthal. Het seizoen duurt tot eind maart 2023. Voor meer informatie neem contact op met Jan of Miny Holterman, tel. 0572-392857.

Trekkertoertocht De Laarman verplaatst

0239236_Trekkertoertocht.jpg
.

LUTTENBERG – De in het Weekblad voor Salland van deze week aangekondigde trekkertoertocht van Museum de Laarman in Luttenberg op zaterdag 1 oktober is in verband met de slechte weersverwachtingen verplaatst naar zaterdag 22 oktober. De aangekondigde herfstwandeling van zaterdag 8 en zondag 9 oktober gaat (vooralsnog) wel door.

De organisatie van de trekkertoertocht is in handen van de commissie Historisch Festival. De trekkers vertrekken om 10.00 uur vanaf het museum en zijn rond 17.00 uur weer terug. De tocht wordt geheel verzorgd met eten en drinken onderweg en de deelnemers krijgen na afloop een herinneringsschildje. De deelnamekosten bedragen 25 euro. Aanmelden via www.delaarman.nl of WhatsApp 06-45363286.
In het weekend van 8 en 9 oktober is er dus een herfstwandeling. Er zijn vier routes uitgezet: 5, 10, 15 en 20 km. Onderweg is een rustpunt met koffie/thee/soep of een broodje. Starten aan de 15 en 20 km kan tussen 09.00 en 11.00 uur; aan de 10 km tussen 9.00 en 12.00 uur en aan de 5 km tussen 9.00 en 13.00 uur. De deelnamekosten bedragen 5 euro (kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis ; leden van de Wandelbond 4 euro). Honden mogen niet mee. Meer informatie: info@delaarman.nl of 0572-301288.

 

Food Connect en Eten met Gemak verder als Maaltijd Thuis

(Advertorial)

HELLENDOORN – Food Connect en Eten met Gemak zijn in juli 2022 gefuseerd tot Maaltijd Thuis. Jan Dijsselhof is de franchisenemer van de vestiging in Hellendoorn. Hij is nu 25 jaar ondernemer. Jan begon in 1997 in de horeca en kwam in 2016 als franchisenemer terecht bij Eten met gemak. Maaltijd Thuis is als maaltijdvoorziener actief in de gemeenten Hellendoorn, Ommen, Raalte, Dalfsen, Olst-Wijhe en Heerde.

“Wij werken met koelverse maaltijden, die door onze franchisegever in Almelo worden bereid en vervolgens ingekocht via een franchise-concept”, vertelt hij. “Na een periode van opbouw in het klantenbestand hebben we nu een stabiele basis. Door een optimalisatie in de routeplanning is er vanaf november 2021 een betere bereikbaarheid voor onze klanten ontstaan. Wij leveren aan iedereen die niet meer wil of kan koken en dit betekent in de praktijk, dat we niet alleen de senioren bedienen, maar ook de mensen die overdag werken. Geheel inspelend op deze trend, gaan we hierin ook mee met de maaltijden. Niet meer alleen een gehaktbal of een stukje rundvlees, maar ook diverse visgerechten, buitenlandse gerechten en natuurlijk tal van vegetarische maaltijden.”
Maaltijd Thuis speelt desgewenst ook in op diëten. “Daarmee voorzien we in een grote behoefte.Via onder andere ziekenhuizen en revalidatiecentra krijgen mensen ons door als adres voor goede maaltijdvoorziening. Dit gaat veel verder dan alleen maar het bezorgen van de maaltijden; vaak leggen we de maaltijden thuis in de koelkast en geven we instructies over het verwarmen ervan. Onze klanten zijn niet verplicht tot afname van zes of zeven maaltijden. Veelal worden er vier of vijf maaltijden besteld om het grootste deel van de week voorzien te zijn; een goede basis met deze koel-verse maaltijden, bereid met verse ingrediënten. Gelukkig zien we ook veel nieuwe klanten door de mond-tot-mondreclame en de diverse thuiszorgorganisaties.”
In 2021 is de vervoerscapaciteit vergroot om zodoende de komende jaren voorzien te zijn van genoeg logistieke ruimte voor alle maaltijden. “In de huidige snel veranderende maatschappij is het erg prettig om een maaltijdvoorziening te hebben die stabiel en betrouwbaar is en die wensen van klanten respectvol behandeld en uitvoert.”
Inmiddels zijn er in Nederland 27 collega’s, die allen met zorg deze maaltijdservice aanbieden.

Indien u ook interesse heeft gekregen in Maaltijd Thuis dan kunt u geheel vrijblijvend een proefbox met drie maaltijden bestellen. Voor meer informatie neem contact op met Jan Dijsselhof, tel. 0548 820900, e-mail: dijsselhof@maaltijdthuis.nl.

Gemeente presenteert uitvoeringsplan Raalte Werkt

RAALTE – De gemeenteraad heeft eerder dit jaar de visie op werk, re-integratie en participatie vastgesteld. Deze visie is nu vertaald in een concreet uitvoeringsplan. In dit plan stelt het college de ambitie aan de gemeenteraad voor om voor iedere inwoner de best passende plek te vinden, met een focus op statushouders, jongeren en de beschutte werkplekken.

Vanuit de Participatiewet ondersteunt de gemeente Raalte inwoners die niet in staat zijn om op eigen kracht een passende baan te vinden. In de praktijk gaat het hierbij met name om inwoners die vanuit de gemeente een bijstandsuitkering op basis van de participatiewet ontvangen. In Raalte gaat het daarbij om 453 inwoners.
De gemeente Raalte gaat in 2023 voor een passende plek voor iedereen die een uitkering ontvangt. Dit met een viertal speerpunten. Ten eerste moeten alle statushouders een passende plek krijgen. Dat kan zijn een inburgeringstraject, een traject gericht op werk, een traject gericht op taalverhoging of een traject gericht op maatschappelijke participatie. Ten tweede mag geen jongere op de bank blijven zitten. Voor jongeren met een ontheffing wordt gekeken naar de best passende plek. Jongeren tot 27 worden teruggeleid naar school als zij nog geen startkwalificatie hebben of zij hebben werk. Ten derde wil de gemeente iedere inwoner voor wie dit het best passend is een beschutte werkplek bieden, ongeacht de taakstelling. Inwoners met een indicatie komen niet langer op de wachtlijst. Zij krijgen een voortraject aangeboden om te bekijken welke werkplek het beste bij de kandidaat past. En vervolgens een dienstverband. Dit dienstverband kan zijn bij de Productie of bij een reguliere werkgever. Ten vierde moet er voor iedere inwoner met een bijstandsuitkering een plan van aanpak voor re-integratie en een vaste werkconsulent komen.
Wethouder Gerria Toeter: “Werk is meer dan een inkomen. Het betekent contact met anderen, van betekenis zijn, je talenten benutten en (economisch) je steentje bijdragen aan de samenleving. Werk is ook meer dan een reguliere betaalde baan, het kan beschut werk of vrijwilligerswerk zijn. Met dit uitvoeringplan laten we zien waar we komend jaar op inzetten.”

Assink-Weustink viert 40 2-jarig bestaan

0239199_AssinkWeustink.jpg
.

RAALTE – Afgelopen vrijdag heeft Assink-Weustink in Raalte het ’ 40 2’-jarig bestaan gevierd. “De viering van het 40-jarig bestaan kon destijds door de pandemie niet doorgaan, maar wat in het vat zit verzuurt niet”, volgens Wilco Gol, Allard Schoemaker en Marc Klein Douwel.

Tijdens deze middag werd er stilgestaan en teruggekeken naar de afgelopen 42 jaar door onder andere mede oprichter en naamgever Hennie Weustink die van 1980 tot 2000 leiding gaf aan het installatiebedrijf en weer terugkwam na het overlijden van toenmalig eigenaar Riens Cornel.
Vanaf 2006 tot 2021 kwam Herman Tibben samen met Allard Schoemaker aan het roer en groeide het bedrijf tot ruim veertig werknemers. Afgelopen november droeg Tibben het stokje over aan Wilco Gol en Marc Klein Douwel en is de samenwerking met Tobi Ellenbroek verder ontwikkeld met uiteindelijk een overname. Samen met alle aanwezigen werd er een toast uitgebracht waarna het feestje nog verder ging met het personeel en hun partners.

Annahuis na verbouwing klaar voor de toekomst

0239016_Annahuis_vernieuwd_b.JPG
.

‘Met een brede maatschappelijke functie voor iedereen, ongeacht religie of wat dan ook’

RAALTE – De medewerkers van aannemer Vosman werken nu nog hard aan de uitbreiding en modernisatie, maar later deze week is het Annahuis in hartje Raalte dan echt helemaal klaar voor een de toekomst als ontmoetings- en verbindingscentrum voor alle inwoners van de gemeente Raalte. Zondagmiddag 2 oktober is iedereen tussen 14.30 en 16.00 uur welkom aan de Plas 8 om een kijkje te nemen in het vernieuwde gebouw.

Het was een flinke klus waarvoor in totaal zo’n 211.000 euro nodig was. “En dat kon dankzij een fikse bijdrage van Leader, het Europese ontwikkelingsfonds voor het platteland, de provincie Overijssel en de gemeente Raalte, het vele werk van onze eigen vrijwilligers en een flinke investering van de eigenaar, de Protestantse kerk (PKN) Raalte zelf”, zo stellen Jan Brinkhuis, de financiële man, projectleider Gerrit Tuten en (parttime) koster-beheerder Aaltje Booijink tevreden vast.
Achter die uitbreiding zit een duidelijke wens, zo legt Aaltje uit. “Belangrijk is dat de monumentale Plaskerk hiernaast als ijkpunt van de Raalter geschiedenis behouden blijft, ook in een toekomst waarin misschien anders over de kerkgang gedacht zal worden. Een Annahuis met een brede maatschappelijke functie voor iedereen, ongeacht religie of wat dan ook, past in ons streven om als kerkgemeenschap naar buiten te treden. En tegelijkertijd om de Plaskerk te kunnen doorgeven aan toekomstige generaties.”
Brinkhuis weet precies waarom de uitbreiding nodig was. “Bij de vorige renovatie elf jaar geleden was er geen geld meer voor de pui aan de zuidkant. Die was toen al in slechte staat. In de winter was het gewoon tochtig. We hebben die hele pui dus vervangen en gecombineerd met een uitbouw van 3 bij 30 meter. Op zich lijken dat niet heel veel vierkante meters. Omdat we eerst convectorputten voor de verwarming bij die oude pui hadden, waar je dus echt niet op kon zitten, is het effect op de extra beschikbare ruimte echter veel groter. Nu ligt er overal vloerverwarming. En onder de vloer is alles geïsoleerd.”
Aaltje: “Er werd destijds anders gedacht over duurzaamheid en ventilatie. Dat hebben we meteen overal in het gebouw aangepakt. Plus zonnepanelen op de uitbreiding.” Waarbij de sterk gestegen energieprijzen een grote rol speelden. “We bereiden de kerkgangers er zelfs al op voor dat als het erg koud wordt deze winter, we de diensten hier in het Annahuis houden. De Plaskerk is dan gewoon niet te verwarmen. Zo’n monumentaal kerkgebouw kun je niet isoleren.”

Negen zalen

In totaal telt het nieuwe Annahuis zo’n negen verschillende zalen, van klein tot groot en van de kelder tot de eerste verdieping. Tientallen organisaties, clubs en verenigingen maken er gebruik van. Sommigen huurders zoals het Zelfregiecentrum Raalte enkele dagdelen per week, anderen zoals verschillende koren wekelijks en weer anderen zoals het Filmhuis Raalte enkele malen per maand of per jaar. Flexibiliteit is daarbij het motto. “Soms zijn er verzoeken van bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk of onze eigen pastores voor een vaste ruimte. Dat doen we niet. Natuurlijk mag je best iets aan de muur hangen, maar elke ruimte moet ook door anderen gebruikt kunnen worden. Neem het Filmhuis. Die hebben een leuke ruimte, maar als er geen film gedraaid wordt, dan gaat het grote scherm omhoog en wordt de zittribune opzij geschoven, zodat anderen die ruimte ook kunnen gebruiken. Het is geweldig leuk om al die verschillende wensen hier allemaal samen te brengen. Zo was er een vraag van het Soepcafé om een eigen keuken. Naast ons eigen keukentje voor de vrijwilligers is die extra keuken er dus na de verbouwing. In overleg kan er hier heel veel. Dat maakt mijn werk enorm leuk,” weet Aaltje.

Reuring

“Het moet een plek zijn waar iedereen zich helemaal thuis voelt, een echte ontmoetingsplek op een geweldige locatie in Raalte. Een plek waar altijd reuring is”, weet Gerrit Tuten die drukke maanden achter zich heeft. Hij is alle vrijwilligers dankbaar voor hun inzet. “Zonder hen had het simpelweg niet gekund. Ik schat dat we ergens tussen de 50 en 75 vrijwilligers hebben. Van gastvrouwen tot de veegploeg van mannen die hier elke zaterdagmorgen de boel buiten aanvegen. Mensen melden zich gelukkig zelf hier aan. Al kan Aaltje nu wel een vrijwilliger gebruiken met veel kennis en interesse heeft van digitale en sociale media.”
Een modern en eigentijds ontmoetings- en verbindingscentrum dus voor alle Raaltenaren. En zonder exploitatiesubsidie, benadrukt het drietal. “En nu het Kulturhus een andere functie krijgt en er over Boerderij Strunk nog niets bekend is, ziet de toekomst er hier heel goed uit.”
Nog wensen? “Nou, een automatische deur zou mooi zijn”, oppert Aaltje. “En bij de inrichting van de Plas en Markt willen we aandacht voor toegankelijkheid van het buitenterrein voor rolstoelgebruikers”, vult Gerrit aan. En vergeet ook niet de tuin aan de kant van de Domineeskamp; “Maar die pakken we later aan.”

Foto: Jan Brinkhuis (links) en Gerrit Tuten helpen een handje bij het leggen van de vloerbedekking van de nieuwe, vergrote zaal (rechts de uitbouw) en koster-beheerder Aaltje Booijink kan dat waarderen.