Wijhes Mannenkoor viert dit jaar 65-jarig bestaan

0248412_Wijhes_Mannenkoor-dec_2022.jpg
.

WIJHE – Het Wijhes Mannenkoor viert dit jaar zijn 65-jarig bestaan. Er meerdere activiteiten en optredens op het programma. Op vrijdag 27 oktober is er een speciaal jubileumconcert.

Daarnaast is het koor ook te zien en te horen in de Nicolaaskerk (zondagochtend 19 maart tijdens een kerkdienst en op 24 december tijdens de Kerstnachtdienst). Bovendien staat het koor ook op het affiche van de Muziekestafette in Heino.
Het koor is opgericht in 1958, destijds vanuit de hervormde kerk. Het koor telt momenteel 55 leden. Na de lockdown-periodes door corona, is het Wijhes Mannenkoor weer volop actief. De repetities zijn elke maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het Langhuus in Wijhe. Geïnteresseerden zijn welkom om vrijblijvend langs te komen.
De nieuwe dirigent Tromp van Goor leidt het koor inmiddels een jaar tot volle tevredenheid. De vorige dirigente Bea Scheurs stopte eind 2021 na ruim twintig jaar bij het mannenkoor. Ze heeft het koor in die tijd met verve geleid. Ze bleef actief tot de vereniging een nieuwe dirigent gecontracteerd had. Op de achtergrond is ze nog wel beschikbaar als invaldirigent.
Vorig jaar zijn optredens geweest in de kerken in Wijhe, in het Weijtendaal, bij korenfestivals in Kampen en Heino en met kerst weer in Wijhe, maar ook op Urk en op Tholen. De kerstbijeenkomsten in Urk en Tholen waren in combinatie met een tweetal andere koren die Tromp van Goor als dirigent hebben: het mannenkoor Op Urk en het gemengd koor Gloria Patri uit Zwolle
Sinds kort zijn de leden in een nieuw koortenue gestoken. Daar is al mee opgetreden tijdens de kerstuitvoeringen in Wijhe, op Urk en op Tholen.

Foto: Jeanette Koekkoek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.