Weer Dansgardefestival van de Iesselzotten in de Hooiberg

0247734_Dansgarde.jpg
.

OLST – Carnavalsvereniging Iesselzotten houdt op zondag 15 januari de 37ste editie van het Dansgardefestival in sporthal de Hooiberg in Olst. Op het programma staan 48 optredens van dansgardes van in totaal veertien carnavalsverenigingen. Ze komen van heinde (Boskamp) en verre (Noordwijkerhout).

De deelnemende dansgardes strijden onder andere om de Gemeentebokaal, de Plus Olst bokaal, De popschool Olst-Wijhe bokaal en de aanmoedigingsbokaal van carnavalsgroep De Droadnaegels. Een deskundige jury beoordeelt de verschillende garde- en showdansen. Met doorgaans zo’n zevenhonderd bezoekers en deelnemers is het Dansgardefestival een van de grootste pré-carnaval evenementen in de regio en tevens een van de grootste indoor sportevenementen.
Wethouder Hans Olthof verzorgt om 10.50 uur de officiële opening van het festival. De shows beginnen om 11.00 uur. Rond 17.00 uur volgt de prijsuitreiking. Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt is bereid gevonden de gemeentebokaal uit te reiken. De entree bedraagt 5 euro (kinderen en 65-plussers 2 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.