Opruimactie weesfietsen station Raalte

0248699_Weesfietsen.jpg
.

RAALTE – Het station in Raalte staat vol met fietsen. Sommige fietsen staan er al langere tijd en worden niet gebruikt. In januari houdt de gemeente Raalte een opruimactie van deze zogenaamde weesfietsen.

Het station in Raalte wordt in 2024 aangepakt. Er komen onder andere nieuwe fietsenstallingen. Om te achterhalen hoeveel stallingsplekken er nodig zijn, heeft de gemeente een telling uitgevoerd. Daaruit blijkt dat er waarschijnlijk veel weesfietsen op het station staan. Dit beïnvloedt de telling en daarom organiseert de gemeente een opruimactie. Daarna vindt er een nieuwe telling plaats.
Tijdens de opruimactie krijgen alle fietsen in de fietsenstalling op het station in Raalte een geel label. Heeft jouw fiets een geel label en gebruik je de fiets gewoon? Haal dan het label van je fiets. Je fiets wordt niet verwijderd. Na vier weken krijgen alle fietsen waar nog een geel label aan hangt een tweede label. Deze fietsen staan langer gestald dan toegestaan en houden onnodig plekken bezet. Ze worden twee dagen later verwijderd.
De verwijderde fietsen gaan naar de gemeentewerf. Je kunt je fiets daar ophalen. Maak van tevoren een afspraak via 0572 – 347 799. Zorg ervoor dat je kunt aantonen dat het om jouw fiets gaat, bijvoorbeeld door je fietssleutel. Fietsen die na drie maanden nog steeds op de gemeentewerf staan, gaan naar maatschappelijke doelen of de schroot.

Ga voor meer informatie over de opruimactie naar www.raalte.nl/weesfietsen. Benieuwd naar de herinrichting van het station? Kijk dan op www.prorail.nl/projecten/zwolle-enschede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.