Carolien Jonkman: Het bewustzijn van je huisdier

Het zal bij velen ongetwijfeld bekend voorkomen. Op het moment dat je niet lekker in je vel zit, komt je huisdier troostend bij je zitten.

Een huisdier kan het bewustzijn van de nieuwe groep, het gezin overnemen of er dienstbaar aan zijn. Een kat was soms gezellig aanwezig en kon dan ineens flink krabben en zich terugtrekken. Innerlijk deed de man hetzelfde met zichzelf. Een hond was erg ziek. De hond vertelde dat hij alle negatieve gedachten, emoties e.a. van het gezin in zich had genomen. Hij hield veel van het gezin en wilde helpen. De hond overleed snel.

Elk dier, elk diersoort, elk gezin, elke plek waar een dier woont is anders. Het bewustzijn neemt enorm toe, dus steeds meer mensen kunnen zelf communiceren met hun huisdier, zeker als ze er door mij mee worden geholpen. Ik gaf al workshops aan mensen om te leren communiceren met hun huisdier. En op de Heetense Salland Natuur Fair in 2007 heb ik zeer veel mensen mogen begeleiden die informatie over hun dier wilden. En we zijn nu al vele jaren verder!

Het bewustzijn van dieren verruimt dus ook, het wordt steeds individueler. Dieren krijgen een steeds duidelijkere persoonlijkheid. Zo waren man en kids bij mijn vriendin uit huis en ging ik naar haar voor gezellig samen zijn. Terwijl ik haar begroette, werd ik ondersteboven gelopen door hun Golden Retriever. Ik keek hem even in de ogen – veel dieren ervaren in de ogen kijken als dominant – met hem had ik meteen diepe verbinding.

Hij wil met mij in ´gesprek´. Deze Retriever was in verwarring. Blijkbaar waren een broertje en zusje van hem overleden. Hij was zelf nog in goede conditie en hij voelde zich ook zo. Hij had zijn baasje en vrouwtje horen praten over dat hij misschien ook wel binnenkort zou gaan en vroeg zich daarna allerlei zaken af: `Je bent echt nog heel gezond´, ´nee, je gezin wil nog zeker niet dat je gaat´, ´ze hebben je ook nog nodig´, ´je mag zelf weten wanneer je gaat´, ‘andere Golden Retrievers die ik ken, worden 14-15 jaar -ik geef overdracht van hen aan de hond- dus je kunt nog heel gezond veel ouder worden´.

Deze hond had twijfels over zijn vrije keuze, heeft dus een vrije keuze en kiest dus ook een andere weg dan zijn broertje en zusje. Interessant.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.