Raalte start met kaveluitgifte Molenwijk in Heino

0244248_Molenwijk_Heinozonder_plan.jpg
.

RAALTE – De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino. Het gaat om elf kavels voor vrijstaande woningen, tien kavels voor twee-onder-één-kapwoningen (dus vijf blokken van twee) en veertien kavels voor rijwoningen. Daarnaast verkoopt de gemeente grond aan SallandWonen voor de bouw van twintig huurwoningen. De Molenwijk kan op termijn plaats bieden aan in totaal ongeveer 110 woningen.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan van de nieuwbouwlocatie vorig jaar vastgesteld. Het plan is echter vanwege drie beroepschriften nog niet onherroepelijk. De bezwaarmakers stellen dat het gemeentelijke besluit zou zijn genomen op basis van onjuiste informatie en hebben kritiek op de verkeersafwikkeling via de Molenweg. De Raad van State gaat hun beroepschriften behandelen, maar heeft momenteel erg lange wachttijden. Vanwege de grote vraag naar woningen start de gemeente daarom onder voorbehoud vast met de kaveluitgifte.
Toen eerder dit jaar bekend werd dat de gemeente alvast zou gaan starten met het bouwrijp maken van de grond, vroeg een van de omwonenden om een voorlopige voorziening om dat tegen te houden. De omwonende kreeg van de rechter geen gelijk. Daarom durft Raalte het aan om nu al met de uitgifte te beginnen. Wethouder Alexander Kreule voegt toe: “Wel willen we extra benadrukken dat er dus enige risico’s aan zijn verbonden. Het is maar een heel erg kleine kans, maar het kan dus zijn dat we een nieuw bestemmingsplan moeten maken. Verkoop je huis dus niet te vroeg.”

‘Veel animo’

De 35 bouwkavels worden door middel van loting uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen. “De eerste signalen zijn dat er heel veel animo voor is voor de woningen”, meldt Kreule. “Dat zeg ik op basis van het aantal mensen dat zich ingeschreven heeft voor de nieuwsbrief over het nieuwbouwplan en het aantal vragen dat we bij de gemeente hebben gekregen over wanneer het allemaal gaat beginnen.”
Het bouwrijp maken van nieuwbouwplan Molenwijk is dus inmiddels begonnen. Bij een nieuwe wijk horen ook nieuwe straatnamen. Deze zijn samen met Plaatselijk Belang gekozen. Het thema is molen. De vijf nieuwe straten krijgen de namen: Vreugdestand, Ruststand, Maalkoppel, Kruibank en Loopschoor.

Geïnteresseerden voor een kavel kunnen zich van 28 november tot en met 7 december inschrijven via het inschrijfformulier op www.raalte.nl/woningbouw-heino. Daar is ook meer informatie te vinden. Voor vragen mail naar info.bouwkavels@raalte.nl. Voor vragen over de huurwoningen neem contact op met SallandWonen.

Kader met raster: Informatiebijeenkomst

De gemeente Raalte houdt op maandagavond 28 november een informatiebijeenkomst over het plan en het uitgifteproces. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in BijNe9en aan de Canadastraat 9 in Heino. Aanmelden is verplicht en kan via www.raalte.nl/woningbouw-heino. Op basis van het aantal aanmeldingen wordt bekeken of er één of meerdere rondes zijn. Daarom ontvangen geïnteresseerden na aanmelding een e-mail met daarin het tijdstip waarop ze welkom zijn. De kaveluitgifte vindt plaats op woensdagavond 14 december in Bij Ne9en. Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Diegene die het eerste wordt ingeloot, heeft ook de eerste keuze voor een kavel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.