Provinciale partijen presenteren gezamenlijk actiepakket met dertien plannen

ZWOLLE – Dertien politieke partijen in Overijssel, op FvD na de hele coalitie en oppositie, hebben vorige week gezamenlijk een pakket aan maatregelen voor het komende jaar gepresenteerd. Het gaat onder meer om bestrijding van energiearmoede bij maatschappelijke organisaties, behoud van cultureel erfgoed en ondersteuning van vrijwilligerswerk. Met het actiepakket is in totaal een bedrag van ruim 7,8 miljoen euro gemoeid.

Het gaat om de volgende plannen: een noodfonds voor energiearmoede bij maatschappelijke organisaties, zoals buurthuizen, bibliotheken, zwembaden en voedselbanken (1,5 miljoen euro); extra geld voor het cultureel erfgoed (1,2 miljoen); het versnellen, verbreden en verdiepen van vrijwilligersondersteuning door het verbeteren van de samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties en het verminderen van de administratieve druk (1 miljoen); aanleg, onderhoud en herstel van landschapselementen als houtwallen, meidoornhagen en poelen (1 miljoen); de inhuur van extra kennis om de woningbouw te versnellen (500.000 euro); ondersteuning van de voedselbanken in Overijssel (500.000 euro); subsidies voor bescherming tegen de wolf (425.000 euro); aanpak van de fiets- en wandelroutes in Noordwest Overijssel (dik 350.000 euro); voortzetting van de inzet van erfcoaches (350.000 euro); de bouw van flexibele huisvesting van arbeidsmigranten (350.000 euro); extra ondersteuning om mensen fysiek en psychisch gezond te houden (300.000 euro); een subsidieregeling om investeringen in de circulariteit te stimuleren (250.000 euro) en een pilotproject om wat te doen aan de toegankelijkheid van natuurgebieden voor mensen met een fysieke beperking (110.000 euro).

Effectief

Het actiepakket is ingediend door Frederik Tattersall (OCL, oppositie) en Annemieke Wissink (PvdA, coalitie) bij de behandeling van de provinciale begroting, mede namens CDA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie, PVV, SP, D66, SGP, FMO, Partij voor de Dieren en de Groep Brommer. Het is niet voor het eerst dat Overijsselse partijen op deze manier samenwerken. Ook vorig jaar wisten coalitie en oppositie elkaar te vinden om een plan te schrijven dat op de breedst mogelijke steun kon rekenen. “We zijn erg blij dat we elkaar opnieuw op deze manier hebben kunnen vinden,” schrijven de partijen. “Onze provincie staat voor grote uitdagingen. Om die snel en effectief aan te kunnen pakken is het van belang dat we constructief met elkaar samenwerken. Dit gezamenlijke pakket aan maatregelen toont aan dat dat kan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.