Natuurmomenten: Een dromende Amsterdammer

0242967_Natuurmomenten.JPG
.

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. Deze week struinde Sjaak over dijken en langs rivieroevers.

Kijk, dit is een mooie omgeving om te wandelen. Met wijde vergezichten, een mooi landgoed als blikvanger en altijd ganzen in de buurt. Het Vechtdal, haast om de hoek is een aanrader in alle jaargetijden. Alhoewel, ’s winters zitten er venijnige stukjes tussen waarbij het zware landbouwverkeer hier en daar z’n sporen nalaat. Maar wandelaars mogen niet klagen, het weegt niet op tegen al het moois wat er op je pad komt.

Kijk daar ligt Dalfsen en recht voor me staat het middeleeuwse Kasteel Rechteren. Van alle kanten goed zichtbaar en altijd weer een perfect plaatje om te zien. Mooi met aan de Vechtzijde de rechte goed onderhouden veldwegen met mooie elzenrijen ernaast. Ook aan de watergangen met daarnaast schietwilgen is de nodige zorg besteed.

Op de weiden en akkers is het nu nog vrij rustig. Enkele graspiepers vliegen op en de ganzendrukte komt pas later als het echt herfst word. Hier en daar zijn spreeuwen aan het foerageren. Vanuit de boerderijtuin komt een sperwer aanvliegen. De boer heeft zijn vee nog lekker in de wei. Koeien in de wei, het blijft toch altijd weer een mooi plaatje.

Oei, daar komt iemand aan met een hond. Ik zal me moeten verontschuldigen omdat ik wel erg ver buiten de paden loop.
“Hallo, wat woon je hier mooi!” begin ik de ontmoeting.
“Ja, dat is een droom”, is het antwoord.
“En lekker van huis uit werken?”, vraag ik.
“Was het maar waar, ik woon in Amsterdam en heb dit huisje even gehuurd. Dit is m’n droom, het is hier zo fantastisch mooi, ik kom zeker terug.”

Nou je doet maar, ik loop lekker verder langs de oever van de Vecht. Op naar de stuw daarginder met z’n gele boeien. Lekker struinen langs de Vechtoever…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.