Militaire oefening in Gelderland en Overijssel

RAALTE – In de periode van 14 tot en met 18 november vindt er een militaire oefening plaats in Gelderland en Overijssel. De oefening speelt zich af in het gebied tussen Olst-Wijhe, Raalte, Hellendoorn, Wierden, Almelo, Deventer, Lochem, Hof van Twente, Zutphen, Bronckhorst en Berkelland. De oefening start dagelijks vanaf het militair oefenterrein ’t Groote Veld of Gorsselse Heide.

De Eenheid 11 Genie Compagnie oefent in het donker, waarbij zij hun groep verkenners (ca. 25 deelnemers), tactische verplaatsingen laat oefenen. Zij maken hierbij gebruik van vier voertuigen. Tijdens de verplaatsingen worden bruggen, routes en terreindelen verkend. Het verkeer ondervindt hier geen hinder van. De militairen zijn bewapend. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.
Bij de oefening maken de militairen in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Wanneer niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden, dan wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Verder wordt er alles aan gedaan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.
Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan het Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA in Utrecht, tel. 030 – 2180420, e-mail: Jdvclaims@mindef.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.